Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel „K“ procesory budou mít výkonnější chladič DHX-B

Nákres chladiče k odemčeným procesorům Intel pro patici LGA1156 (DHX-B)

Pokud netušíte, co jsou to Intel „K“ procesory, pak vězte, že jde o označení procesorů určených do patice LGA1156, které budou mít odemčený násobič. Důvodem, proč Intel nebude tyto procesory označovat jako „Extreme Edition“, je skutečnost, že Extreme procesor bývá obvykle jen jeden – ten nejrychlejší. A tím je momentálně šestijádrový Intel Core i7 980X, u něhož jste mohli zaznamenat nový heatpipe chladič s přepínáním rychlosti. A právě něco podobného se chystá i pro procesory s přídavkem „K“ (Core i7 875K, Core i5 655K).

Podle náčrtku jde o téměř totéž, bude to však oproti tomu, co se dodává ke Core i7 980X, ochuzené o jednu heat pipe a pochopitelně to bude montovatelné na socket LGA1156. Inu, možnost přetaktování je potřeba něčím podpořit a toto nové řešení se jeví být rozhodně lepším než klasický chladič dodávaný k ostatním procesorům. Akorát je škoda, že k němu Intel nebude dodávat příslušný dlouhý šroubovák (nebýt „velké Vanessy“, k níž se jeden takový dodával, asi bychom měli s upevněním problém).

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel „K“ procesory budou mít výkonnější chladič DHX-B

Středa, 28 Duben 2010 - 14:44 | NRX | Existuje nejaký zoznam Intel CPU, ktoré majú...

Zobrazit diskusi