Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel má od čtvrtka nového šéfa

Paul Otellini, Intel
Koncem minulého týdne definitivně skončila v Intelu osmiletá éra, kdy u kormidla stál Paul Otellini. Zapište si tedy do paměti nové jméno, Brian Krzanich je tím, kdo je od nynějška zodpovědný za budoucnost křemíkového giganta…

To podstatné již zaznělo v perexu, ale protože jsem nedal tuto informaci do posledního článku o Otellinim, je vhodné si to explicitně zmínit. Paul Otellini byl pátým šéfem Intelu, když v roce 2002 vystřídal Craiga Barretta. Když bychom to vzali z historie našeho serveru (tedy CDR-DIIT), tak je Brian Krzanich třetím CEO, o jehož postavení v čele Intelu budeme psát. Menší fluktuace ve vedení má snad jen Apple :-).

Paul Otellini

Jinak 62letý Otellini samozřejmě nejde do důchodu, kromě jiných aktivit totiž sedí v představenstvu Google. Zatímco Otellini byl v Intelu od roku 1974 (éra čerstvě uvedeného procesoru Intel 8080), 52letý Krzanich přišel do firmy v roce 1982 (tehdy měl Intel na trhu čerstvě 80286).

Pokud jsme na něco zvědavi nejvíce, tak je to směr, kterým Krzanich povede Intel v nadcházejících letech stále sílícího boje s ARMem (který nakonec nemusí ve válku vyústit) a měnícího se postavení x86 architektury jako takové, případně Wintel platformy.

Intel Brian Krzanich

Podrobněji k tématu:

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Intel má od čtvrtka nového šéfa

Žádné komentáře.