Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

CES 2013: MSI přichází s levným vše-v-jednom, ASUS zase s drahým Transformerem

MSI WindTop AP2021
MSI nabízí levnější 20″ počítač, ASUS naopak konečně přinesl vše-v-jednom, který jako obrazovku používá odnímatelný 18,4″ tablet s IPS panelem.

MSI WindTop AP2021 je s cenou kolem 700 amerických dolarů (dle konfigurace) takovým tím základem mezi vše-v-jednom počítači, nabízí pouze 20″ multidotykový displej o rozlišení 1600×900 bodů. Tedy přesněji řečeno, pokud nemá výrobce na svém webu nesmysly, s předinstalovaným Windows 7 se dodává displej dotykový i běžný, s 8 jen nedotykový (trochu na hlavu, když Windows 8 vznikly hlavně pro zařízení s dotykovými displeji).

Dále, jelikož se vůbec nikde nedají o tomto panelu najít jakékoli informace, tak to bude takřka s jistotou TN, cokoli lepšího by výrobce jistě netajil.

MSI WindTop AP2021

Na druhou stranu se bude v základu dodávat podstavec s možností PIVOT. Ten je navíc vyměnitelný za nízký nakloněný stojan. Uvnitř počítače je k nalezení čipová sada Intel H61 v kombinaci s Core i3-3220 či Pentiem G2020, 4 GB DDR3 SO-DIMM (jednokanál), 500GB disk (3,5″) a DVD SuperMulti mechanika. Porty USB 3.0 to má dva, USB 2.0 čtyři, k tomu ještě integrovanou čtečku karet (SD, MMC, xD, MS) a stereo reproduktory po 3 W. Nechybí Wi-Fi 802.11 b/g/n, ale ani GbE, k tomu ještě volitelně Bluetooth. S Windows 7 variantou bude k dispozici 300kPix webkamera, s osmou verzí oken rovnou 1MPix HD kamera. Všechno by to mělo zvládnout fungovat s 90W adaptérem, v ceně je i myš s klávesnicí.

Na opačnou cenovou stranu tohoto segmentu míří Transformer od ASUSu. Předveden byl poprvé někdy před půl rokem, nyní je zde už trochu víc konečná verze, která snad přijde na trh někdy v březnu. V Severní Americe se má prodávat za 1199 amerických dolarů, v ceně jsou ale vlastně zařízení dvě. Samotný dok obsahuje nejspíše podobnou HW konfiguraci jako výše uvedený MSI WindTop, tedy Core i3, nějakou tu paměť a disk, navíc i druhou grafiku  podobě GeForce GT 730M (přesně to ještě ASUS neřekl). Jako displej pak slouží 18,4″ (někde se udává 18,5″) tablet s FullHD IPS panelem.

ASUS Transformer AiO

Na něm frčí Android 4.1 (Jellybean), celé to pohání Tegra 3. Aby to nabídlo nějakou lepší přidanou hodnotu, Windows 8 se budou dát z doku, kde budou předinstalované, „streamovat“ přes Wi-Fi do tabletu pomocí programu Splashtop. Jedním tlačítkem to ovšem bude možné zrušit a používat zase Android. No a kdyby si chtěl někdo tablet odnést dopryč, k doku půjde připojit běžný monitor a stále s ním pracovat. Při konfiguraci tabletu ovšem nelze čekat víc jak pět hodin výdrže na akumulátor, a to celkem jistě neměřili při plné zátěži, takže na celodenní práci mimo domov či kancelář to stejně nebude. Ale jako hračka dobré.

ASUS Transformer AiO
Zdroje: 

TechPowerUp (1, 2), Forbes

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CES 2013: MSI přichází s levným vše-v-jednom, ASUS zase s drahým Transformerem

Žádné komentáře.