Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nový Xbox hardware bude k vidění na E3 2016

Zhruba šest týdnů nás dělí od odhalení upgradu konzole Xbox One. Krom nového hardwaru připravil Microsoft i změnu herního ovladače…

Mezigenerační upgrade konzole Xbox One odhalí Microsoft na letošní E3, která se bude konat 13.-16. června 2016 v Los Angeles. Podle informací, které se neoficiální cestou dostaly z Microsoftu, můžeme očekávat tři změny. Samotný nové hardware, prozatím ovšem bez jakéhokoli upřesnění, čím se bude lišit. Podle informací z minulého týdne testuje Microsoft několik prototypů, z nichž minimálně jeden (zdaleka ovšem ne všechny) obsahuje výkonnější hardware než stávající. Microsoft může hardwarový upgrade provést zvýšením výkonu, ale stejně ho může orientovat jiným směrem - bez změny základu konzole - zaměřit se může na design, na doplňky a podobně.

Druhá změna se má týkat herního ovladače. Neočekávejte ale něco zbrusu nového, ovladač by totiž měl vypadat podobně jako stávající a dost možná se změní jen barevné provedení, aby došlo k odlišení od stávající konzole. Brad Sams z Thurrottu předpokládá, že by mohl být bílý.

Třetí změna bude softwarového rázu, Microsoft připravuje nové vlastnosti, které vycházejí z nasazení Windows 10 jak v desktopu, tak v konzolích. Propojení obou platforem by mělo být vůbec jednou z nejvýznamnějších událostí herního světa Microsoftu v letošním roce. Co vše vzájemná kompatibilita přinese, záleží na tom, jak těsné toto propojení bude. Jednotný operační systém a jednotná platforma pro distribuci her může teoreticky umožňovat přechod hráče mezi platformami, pokročilejší možnosti multiplayeru a podobně.

Konec letošního jara bude bezesporu zajímavý. Během poměrně krátké doby dojde k uvedení grafických architektur AMD Polaris a Nvidia Pascal, k představení platformy AMD AM4 a APU Bristol Ridge a patrně i k osvěžení herní konzole Xbox One. Všichni výrobci se evidentně snaží zvládnout vše podstatné do prázdnin, aby nepřišli o letní sezónu a následné předškolní prodeje.

Diskuse ke článku Nový Xbox hardware bude k vidění na E3 2016

Pondělí, 2 Květen 2016 - 22:15 | vavraCZe | Od kdy nvidia má moc zasáhnout do tohoto segmentu...
Pondělí, 2 Květen 2016 - 18:57 | Karáš Svorka | A kompletně utře, protože nvidia pascal + nvlink.
Pondělí, 2 Květen 2016 - 17:35 | Tralalák | ad. posledná veta: Tak tak všetci! OctaCore a...

Zobrazit diskusi