Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nvidia cosi chystá, zřejmě dvoučipovou GeForce GTX 690

Nvidia Kepler již brzy teaser
Před pár dny se na profilech Nvidie v rámci celosvětových sociálních sítích objevil nový banner s tradičním „It's coming.“ lákadlem, pro naší zemi dokonce přeloženém na „Již brzy.“. Týkat se bude…

…GeForce GTX 690, což má být duální karta postavená na dvojici čipů GK104. Přinejmenším to tvrdí server Sweclocker (který se v poslední době ve svých „odhadech“ podezřele často trefuje). Samozřejmě by byly i další možnosti jako GeForce GTX 670 Ti, která podle dosavadních spekulací vychází z částečně deaktivovaného čipu GK104. Teoreticky připadá v úvahu i velký monolitický GK110, ale domníváme se, že ten se v první polovině letošního roku neobjeví a konkurovat bude snad(?) druhé generaci architektury GCN, která se podle nedávné zprávy VR-Zone chystá ještě na konec letošního roku.

Nvidia teaser its coming
Nvidia teaser - it's coming - anglická verze banneru

Zajímavé jsou informace kolem formálního vydání. Nvidia „to“ (ať už půjde o cokoli) plánuje uvést „v týdnu od 30. dubna“, což podle serveru Softpedia může být například i 5. května. S tím se ale příliš neztotožňujeme; Nvidia za svoji historii během víkendu neuvedla ani jednu novinku ;-). Trochu seriózněji působí hypotéza, že by mohlo jít o využití hype kolem Ivy Bridge, na kterém by se novinka mohla svézt - či případně i s Ivy Bridge souviset. To už jsou skutečně jen spekulace zmíněného zdroje a více méně nepodložené, takže raději počkáme na oficiální vyluštění.

Diskuse ke článku Nvidia cosi chystá, zřejmě dvoučipovou GeForce GTX 690

Žádné komentáře.