Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Oracle dokončil akvizici Sunu

Plány Oracle po akvizici společnosti Sun

Hotovo. Sun nyní definitivně patří společnosti Oracle. Jedou z posledních překážek (ne-li úplně poslední) bylo schválení akvizice Evropskou komisí, k čemuž nedávno došlo.

Oracle zachová vývoj a produkci hardwaru Sunu, mezi což patří zejména procesory SPARC, servery a další. Jak sami tvrdí, chtějí ještě zlepšit svou vedoucí pozici v poskytování softwaru velkým firmám a hardware Sunu bude pro tento účel výbornou platformou, kterou bude možné nabízet zákazníkům spolu se softwarem jako ucelené řešení. Oracle hodlá do vývoje hardwaru investovat dokonce větší prostředky, než jaké do toho dosud vkládal Sun, stejně tak to bude i s operačním systémem Solaris či platformou Java a MySQL. Základní myšlenkou je konkurovat zejména IBM v oblasti hardwaru. K ledu se nepošlou pochopitelně ani práce na Linuxu a tvorba hardwaru s x86-kompatibilními procesory. Pokračovat budou i práce na OpenOffice, který pochopitelně zůstane open source. Oracle dokonce ponechá týmům stojícím za OpenOffice a MySQL samostatnost v oblasti vývoje a distribuce/prodeje.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Oracle dokončil akvizici Sunu

Sobota, 30 Leden 2010 - 16:52 | ren | Ted uz je jen otazka, jestli pro x86(64) zazdi...

Zobrazit diskusi