Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

RECENZE: MSI Raider 18 HX A14V - je libo 3840x2400 miniLED displej a RTX 4090?

Zdroj: diit.cz

Co se stane spojením Intel procesoru čtrnácté generace, GeForce RTX 4090 a 4K miniLED displeje? Šestimístná cenovka.

SUPER ZEMĚ. Náš domov.

Prosperita, svoboda, demokracie.

Náš způsob života.

Ale svoboda není zdarma, je poviností to každého muže, ženy a dítěte staršího sedmi let chránit náš domov, naši kulturu a naše rodiny. Učiňte nejdůležitější rozhodnutí svého života, pomozte zajistit bezpečnost svého života a své rodiny. Dokažte, že máte dost síly na to, abyste se stali pekelným potápěčem.

Překlad "Helldiver" jakožto "pekelný potápeč" mi zní podivně, ale proč ne. Helldivers 2 je počítačová hra, která staví hráče do role postradatelného průměrně devatenáctiletého mladíka, který získal dvě minuty výcviku a je vyslán na planety plné nepřátelských brouků (včetně právně odlišené planety Keln Dath II), ze kterých se standardně získává Element-710.

Na druhé frontě můžeme potkat socialistické roboty, kteří chtějí zničit náš svobodný svět a naší demokracii. Aktuálně probíhá galaktická válka na dvou frontách, ti, kteří se přidali do boje proti nepřátelům lidstva vědí o co jde.

V Helldivers 2 můžeme zažít mnoho a mnoho báječných šílených hovadin, je třeba zlikvidovat všechny mimozemské brouky, socialistické automatony a samozřejmě zrádce ve vlastních řadách. Nezapomeňte nahlásit svého souseda demokratickému důstojníkovi, pokud jen naznačí sympatie vůči nepřátelům lidstva.

Co se týče hry samotné, jedná se o PvE pro čtyři hráče, planety a mise se různě mění a arzenál, který mají hráči k dispozici je velice bohatý, od běžných zbraní po hromadu orbitálních zbraní z kosmické lodi, kterou si můžete pojmenovat. Není problém mít název jako "Patriot of Patriotism" a mnohé další. Osobně jsem přešel z "Emperor of Humankind" na název "Elected Representative of Selfless Service". Název si můžete změnit kdykoliv dle chuti.

Hra nemá žádné nechutné mikrotransakce a stav galatické války je společný pro všechny hráče, jedná se tak o skupinové snažení osvobodit planety od nepřátel demokracie, což je velice zajímavý koncept. Typicky jednou misí pomůžete v rámci setin procenta, ale každá mise se počítá. Úspěšná evakuace hráčů z planety je volitelný, důležitá je mise samotná.

Hra má velmi pěknou grafiku, planety mají různé systémy počasí, různý terén a různé přírodní úkazy jako třeba ohnivá tornáda, roj meteoritů, déšť, výbuch sopky a tak podobně. Občas se tak na pár vteřin zastavím obdivovat velmi pěknou krajinu. A pak se za mnou objeví terminidí Stalker.

Abych Helldivers 2 kvalitně popsal, musel bych napsat separátní článek, v záplavě odpadu se jedná o velmi dobrou hru a to i přes snažení SONY vše pokazit, což je poněkud mrzuté.

Jelikož se mise liší, liší se výbava hráčů, mapy a situace v rámci galaktické války, není možné konzistentně testovat nějakou konkrétní situaci. Rozhodl jsem se tak otestovat tutorial hry, ten je totiž vždy stejný, nicméně nestihl jsem natočit video jak tutorial vypadá do této recenze. Tutorial zabere několik minut a má několik relativně náročných scén, ale hra samotná na vyšší obtížnosti je často náročnější. Nicméně lze předpokládat, že pokud hra běží slušně v tutorialu, zahrajete si vesměs bez problémů i normálně.

 

Hra podporuje upscaling, já testuji s grafickým presetem Ultra, vypínám Motion Blur, upscaling a limit na maximální FPS.

Nestihl jsem otestovat nějaké další notebooky, takže grafy jsou poněkud chudé.

Ve FullHD rozlišení je samozřejmě MSI Raider 18 HX nejrychlejší, ASUS TUF Dash F15 s RTX 3060 nemá moc velkou šanci.

graph-6

Při přepnutí rozlišení do 2560x1440 nám výkon klesá, ale hra je pořád slušně hratelná.

graph-7

Hra je ve 4K rozlišení značně náročná, aby hra byla hratelná na MSI Raider 18 HX v 3840x2400 rozlišení, je třeba detaily poladit.

graph-8

Karel "Karáš Svorka" Svoboda (Google+)

Pesíci dělají chro. Je potřeba vysumýšovat chrochták.

VGA Legacy MKIII

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku RECENZE: MSI Raider 18 HX A14V - je libo 3840x2400 miniLED displej a RTX 4090?

Pondělí, 10 Červen 2024 - 23:47 | Karáš Svorka | Přijde mi to jako specifikum tohoto notebooku,...
Pondělí, 10 Červen 2024 - 19:27 | Zdenek Henek | Na recenzi toho Tuxedo Sirius gen2 se docela...
Pondělí, 10 Červen 2024 - 18:43 | WIFT | Zaje**nej Microsoft! Kvůli nesmyslným k**otinám...
Pondělí, 10 Červen 2024 - 18:41 | Karáš Svorka | To byla spíš taková hypotéza, osobně si myslím,...
Pondělí, 10 Červen 2024 - 14:46 | Karáš Svorka | Přijde mi, že Titan 18HX se moc zásadně neliší,...
Pondělí, 10 Červen 2024 - 13:01 | Karáš Svorka | Maximálně 16 vláken umí ten starý ffmpeg, ten...
Pondělí, 10 Červen 2024 - 11:43 | kypec | Neboj, to zhebne až po 2 letech a 2 měsících, po...
Pondělí, 10 Červen 2024 - 11:18 | ventYl | Ano, preto som vypichol prave tento test, ked je...
Neděle, 9 Červen 2024 - 13:29 | danieel | ja bych klidne uvital jeste tabulku srovnani...
Neděle, 9 Červen 2024 - 13:27 | danieel | ad: > Napadlo mě, zda tam nefiguruje fakt, že...

Zobrazit diskusi