Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Samsung mění ISOCELL v samostatnou značku fotografických snímačů

Letošní Mobile World Congress v Šanghaji přinesl mimo jiné velké oznámení Samsungu v oblasti fotografických snímačů. Firma hodlá posílit svoji roli na trhu.

Samsungovu technologii snímačů ISOCELL jsme poprvé více popisovali v roce 2014, rok po jejím představení. Dá se říci, že co je pro Samsung ISOCELL oproti BSI CMOS, to je pro Samsung PLS oproti IPS. Je to určitá další technologická evoluce, zde konkrétně redukující přeslechy jednotlivých pixelů snímače.

Samsung již nějakou dobu úspěšně používá své ISOCELL snímače ve smartphonech, po boku BSI CMOS od Sony. Nyní se z nich rozhodl udělat ne pouhé označení nějaké technologie, ale samostatnou značku ve svém portfoliu.

Mimochodem, tohle prostě nejde nezmínit: ohlašoval to vicepresident divize System LSI v Samsungu jménem Ben Hur…

Snímače ISOCELL nově nabídnou čtyři samostatné produktové větve.

ISOCELL Bright se zaměří na použití při nízkém osvětlení, ISOCELL Fast na co nejrychlejší autofocus i za horších světelných podmínek, včetně pohybujících se objektů, ISOCELL Slim na co nejmenší pixely snímače, aktuálně kolem 0,9 až 1,0 mm, tedy na použití ve smartphonech apod. a konečně ISOCELL Dual na kombinování dvou snímačů / fotoaparátů.

První použití ISOCELL Dual by dle nepotvrzených informací mělo nastat v phabletu Note 8, jehož vydání se očekává v průběhu IFA v Berlíně v září tohoto roku.

Tagy: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung mění ISOCELL v samostatnou značku fotografických snímačů

Pondělí, 3 Červenec 2017 - 08:05 | doomcz | Ještě by se mohli zaměřit na menší šum, třeba...

Zobrazit diskusi