Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Bleskový výprodej: Pořiďte si akční, bezpečnostní a palubní 4k kameru v jednom!

PR článek
Současné mobilní telefony jsou sice vybaveny vlastní videokamerou, ale při některých příležitostech by měly raději zůstat v kalhotách. Akční kamera Hawkeye Firefly 8SE je řešením hned pro trojici kategorií, na které je i smartphone hloupý.

Malé kompaktní akční kamery se už staly běžným vybavením každého rodinného výletu či dovolené. Vzpomínky ve formě videí bývají tím nejcennějším, co si ze svých zážitků odvážíme, a je nutné je tak řádným způsobem zaznamenat. Jedině s akčními kamerami zvěčníte svoji jízdu na kole, sjezd na lyžích nebo hrátky pod mořskou hladinou. Na rozdíl od smartphonů jsou totiž pro extrémní podmínky stavěné, a specializují se na vysokou snímkovou frekvenci v maximálním rozlišení  kvalitě a plynulosti záběrů. 

Mezi cenově dostupné varianty patří například akční kamera Hawkeye Firefly 8SE, kterou aktuálně naleznete zlevněnou v internetovém obchodě Gearbest v kusově omezeném množství 60 kusů. Zařaďte se mezi ty nejrychlejší a využijte k dodatečné slevě 20 dolarů také slevový kúpón Firefly8SE

Specifikacemi potěší kamera všechny uživatelské preference. Hawkeye Firefly 8SE je vybavena čipem Ambarella A12 a senzorem Sony IMX117, v současném FullHD standardu tak dosahují videa výborných 120 snímků za vteřinu, při snížení rozlišení na klasické HD si pak užijete snímky i při frekvenci 240 FPS. Vysokou snímkovou frekvenci můžete ovšem vyměnit i za nadstandardní 4k rozlišení při 30 FPS.

Samozřejmostí je vodotěsnost, díky které se s kamerou můžete ponořit až 20 metrů pod vodní hladinu, a anti-třesový processing, který stabilizuje rozklepané záběry pro maximální prožitek při zpětném sledování. Stabilizační funkci oceníte i při pořizování běžných záběrů, kterým by jinak uškodily mikropohyby rozklepané ruky.

Hawkeye Firefly 8SE toho však dokáže daleko více než jen akční záběry. Vedle akčního režimu totiž disponuje kamera dalšími třemi nahrávacími profily, se kterými rozšíříte svoji působnost i nad rámec zvěčňování zážitků. 


V režimu Car DVR můžete kameru umístit na palubní desku svého automobilu a aktivovat funkci nekonečné smyčky, kdy nové záběry automaticky nahrazují ty nejstarší. Monitorujte trvale svoji jízdu a mějte neustále po ruce důkazní materiál pro případ nehody. Nebo si ohlídejte svoji domácnost přepnutím do bezpečnostního režimu, který spustí nahrávání při detekování jakéhokoliv pohybu v zorném poli kamery. A vzdušný režim při využití dronu poskytne ty nejlepší snímky z ptačí perspektivy. 


Hawkeye Firefly 8SE poslouží rovněž jako solidní fotoaparát, se kterým pořídíte momentky o rozlišení 16 Mpix. Samozřejmostí je ovládání kamery buďto ručně přes dotykovou obrazovku nebo bezdrátově přes Bluetooth pomocí mobilního telefonu. Na jedno nabití nabízí kamera až 5 hodin výdrže, v plném pracovním nasazení pak až 80 minut nahrávacího času.

Hawkeye Firefly 8SE aktuálně seženete za bezkonkurenční cenu v internetovém obchodě Gearbest. Do kusově limitované akce však bylo zařazeno pouze 60 kusů. Podívejte se tedy, zda na vás ještě zbylo. Zařaďte se mezi ty nejrychlejší a využijte k dodatečné slevě 20 dolarů také slevový kúpón Firefly8SE