Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Catalyst 13.8 Beta 2 pro vyšší výkon a lepší Frame Pacing

Saints Row IV
Druhá verze srpnových Catalystů přináší hned několik změn. První se týká zvýšení výkonu, především pro Saints Row 4, dále byly vylepšeny záležitosti kolem CrossFire a nakonec vyřešeno pár bugů…

Začněme u záležitostí ohledně výkonu pro jednočipové karty. Nejvíce (až 25 %) zaregistrují hráči Saints Row 4, především v rozlišení 1920×1200 při nejvyšších detailech (Ultra). Až 9% zlepšení se týká Splinter Cell: Blacklist v 2560×1600, rovněž s nejvyššími detaily (Ultra). Nějaké ty neupřesněné FPS navíc získá dále Final Fantasy XIV a RIPD. Pro úplnost můžeme také zmínit 7 % výkonu v Metro: Last Light, která ovšem byla zahrnuta už v první verzi bet:

CrossFire se minule dočkalo možnosti uživatelského nastavení synchronizace. Tentokrát byla technologie Frame Pacing optimalizována pro zlepšení výkonu ve hrách World of Warcraft, Sniper Elite, Watch Dogs a Tomb Raider. Obecné zrychlení v CrossFire se pak týká titulů Final Fantasy XIV, Minimum a Castlevania Lords of Shadow.

Nakonec opravy bugů: Většina souvisí s vyřešením poškozeného obrazu v situaci, kdy byl anti-aliasing zapnutý přes Catalyst Control Center (nikoli ve hře): Van Helsing, Far Cry 3, Far Cry 3 Blood Dragon a Doom 3 BFG.

Podporovány jsou grafické karty Radeon HD 5000 až HD 7000 (vč. HD 8000M) a operační systémy Windows 7 a 8. Stahovat můžete přímo z webu AMD:

Diskuse ke článku Catalyst 13.8 Beta 2 pro vyšší výkon a lepší Frame Pacing

Středa, 21 Srpen 2013 - 13:31 | johnthelittle | jsem asi pred tydnem nahodil betu na pocitac...

Zobrazit diskusi