Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Další hrátky s bezdotykovým ovládáním v podání Microsoftu, nyní s transparentním displejem

Behind the Screen Overlay Interactions
Microsoft Applied Sciences Group vypustila další demonstraci ovládání dotykem v prostoru. Po relativně nedávném HoloDesku je tu transparentní OLED displej…

Když jsme si v roce 2008 udělali tak trochu legraci z transparentního displeje, ani jsme netušili, že se s ním za pár let setkáme. Zatím to sice není běžná praxe všedního dne, jde spíše o takové prototypy, ale vidět se už dají. Před necelým rokem to byly transparentní LCD od LG a Samsungu, nyní to bude dokonce transparentní OLED od Samsungu.

Prototyp transparentního LCD monitoru

Lidé v MS Applied Sciences Group si hrají s bezdotykovým ovládáním už nějaký ten pátek a zkoušejí, kudy se dá jít. Jejich HoloDesk už asi znáte, nyní to bude něco velmi podobného. V podstatě zjednodušili celou sestavu tím, že použili transparentní displej.

Od HoloDesku k interaktivnímu displeji

Zařízení opět snímá ruce uživatele a také pozici hlavy, takže při změně úhlu pohledu se může změnit i obraz a nasimulovat tak sledování 3D objektu z jiných úhlů. Příkladů využití jistě sami vymyslíte spousty, tak jen přejme Microsoftu, ať z těchto pokusů někdy vypadne i něco smysluplného :).

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Další hrátky s bezdotykovým ovládáním v podání Microsoftu, nyní s transparentním displejem

Středa, 29 Únor 2012 - 22:47 | touxa | Zajimava technologie, ale nemuzu se smirit s tim...
Středa, 29 Únor 2012 - 10:08 | Mer Ewien | No v takovém provedení, jako je zobrazeno na...

Zobrazit diskusi