Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel spolupracuje s Luxotticou na luxusních brýlích

Intelu se patrně povedlo získat další „chytrý“ produkt, ve kterém namísto ARM jádra potepe x86 Atom. Spolupráce už patrně nějakou dobu běží, výsledek bude na trhu už v příštím roce.

Začátkem týdne vypustil do světa Wall Street Journal, že Intel spolupracuje s Googlem na nové generaci Google Glass, která letitý procesor Texas Instruments OMAP 4430 nahradí něčím aktuálním od Intelu (v úvahu připadá samozřejmě některý z ultramobilních x86 procesorů - Atomů).

Google ale nebude jediným výrobcem, který v příštím roce pustí na trh novou řadu chytrých brýlí a nebude dokonce ani jediný, kdo na projektu spolupracuje s Intelem. Ten totiž oficiálně ohlásil partnerství se společností Luxottica, jejímž cílem je ultramobilní elektronika a v tomto případě konkrétně brýle.

Brian Krzanich (Intel) a Massimo Vain (Luxottica)

Víme pouze tolik, že mají být luxusní, mimořádné a přinést jak eleganci, tak design vhodný sportovně zaměřeným uživatelům. Z oficiální tiskové zprávy se bohužel více než tyto marketingové kraso...specifikace nedozvídáme. Neoficiálně se proslýchá, že by se výsledný produkt měl konceptem svého designu výrazněji lišit od řešení Googlu - pokud tedy koncept brýlí jako takových vůbec nějaký diametrálně odlišný způsob pojetí dovoluje :-).

Prozatím asi nemá smysl produkt, o kterém je známo tak málo, nějak obšírněji rozebírat. Příští rok se dozvíme víc.

Diskuse ke článku Intel spolupracuje s Luxotticou na luxusních brýlích

Žádné komentáře.