Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Kinect pro Xbox One nebude dostupný dříve než v říjnu

Zahájit prodej Xboxu bez pohybového ovladače nebyl problém; dostat do distribuce samotný Kinect, už ale bude otázkou několika měsíců…

Xbox One bez Kinectu pustil Microsoft do prodeje letos v červnu. Rozhodl se tak poté, co z vedení Xboxové divize odešel Don Mattrick. „Otec“ druhé generace pohybového ovladače věřil, že tento prvek pomůže Xboxu One úspěšně konkurovat Playstation 4 a hlavně podpoří firemní plány se Skypem. To se za jeho éry nestalo a nové vedení už v záměru pokračovat nechtělo.

Minimálně z krátkodobého hlediska se tah vyplatil, prodeje v USA (kde se balení s ovladačem a bez liší nejvýrazněji) citelně vzrostly. Jenže samostatný Kinect v distribuci nebyl. Existuje sice varianta pro PC, ale ta se od konzolové mírně liší. Lze očekávat, že poptávka po samostatném Kinectu bude - nemalá část uživatelů si jej jistě dokoupí, nebo jím může být obdarována (Xbox za vysvědčení, Kinect k Vánocům), takže je třeba zajistit jeho distribuci.

Xbox One Kinect

Jenže s tou se původně nepočítalo (měl být součástí každého balení, takže po něm nemohla existovat poptávka). Potřeba připravit krabice, návody, vytvořit skladové zásoby a protlačit je distribučními kanály, zřejmě bude jedním z hlavních důvodů, proč se ovladače neobjevily v prodeji ještě v létě, ale dorazí teprve s podzimem - nejdříve začátkem října.

Kolik si Microsoft za Kinect řekne, zatím není známé. Jisté je však, že cenotvorba bude poměrně ožehavou záležitostí. Na různých trzích je totiž varianta Xboxu bez Kinectu různě drahá. I když lze předpokládat, že v USA Kinect vyjde na oněch $99, o kterých je balení „s“ dražší než balení „bez“, ve střední Evropě a ve Velké Británii asi bude situace trochu jiná, protože cena konzole bez ovladače je oproti plnohodnotnému balení snížena jen symbolicky. Je tedy pravděpodobné, že nákup samostatné konzole a následné dokoupení Kinectu bude minimálně na evropských trzích finančně nevýhodné.

Diskuse ke článku Kinect pro Xbox One nebude dostupný dříve než v říjnu

Čtvrtek, 28 Srpen 2014 - 22:43 | Psycho Mantis | nejdřív spoždění prodeje XONE skoro rok, teď...

Zobrazit diskusi