Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Setkejte se z očí do očí s roboty, které nahradí lidskou práci

Umělá inteligence a robotika je den ode dne vyspělejší. Spolu s novými technologiemi se nevyhnutelně blíží také příští vlna digitální revoluce, která změní jednou provždy svět. Poznejte budoucnost z bezprostřední vzdálenosti.

Slevový kód na výstavu CEBIT 2018 pro čtenáře magazínu CDR.cz a Diit.cz

Lidstvo brzy dosáhne nového milníku, po jehož překročení už nebude svět jako kdy dříve. Každé odvětví se těší zapojení humanoidních robotů, které nahradí lidskou práci podobně, jako tomu bylo dříve za průmyslové revoluce. Tentokrát však páru nahradí umělá inteligence, která zasáhne naše životy i za hranicemi továren.

Na letošním veletrhu CEBIT 2018 se setkáte s nejvyspělejšími zástupci moderní robotiky. Na místě vystoupí desítky výrobců robotických společníků s různým průmyslovým využitím. Těšit se můžete například na přednášku Boston Dynamics, jejichž úspěchy v robotické mobilitě našim pravidelným čtenářům nikdy neunikly.

Dalším světovým lídrem, s jehož produkty se budete moci doslova seznámit, je SoftBank Robotics Europe. Na místě si popovídáte s jejich interaktivními roboty NAO a Pepper, kteří rozumí lidským emocím a dokáží řídit dopravu, komunikovat se zákazníky a doporučovat produkty na základě rozhovoru. Ty nejzajímavější produkty od desítek dalších vystavujících se prvně představí světu až na místě. Využijte jedinečnou příležitost se s nimi setkat naživo.  

Budoucnost robotiky závisí také na podpůrných technologiích, které se rovněž představí na letošním CEBITu. Uvidíte a vyzkoušíte si tak možnosti ovládání robotů pomocí virtuální či rozšířené reality, poznáte stavební prvky autonomních systémů, které formují budoucnost mobility v dopravě i robotice, a prohloubíte si znalosti o technologii rozpoznávání obličeje a jejího dopadu na bezpečnost.

Humanoidní robotika je pouze jedním z mnoha témat letošního ročníku CEBIT 2018. Veletrh se tento rok rozšiřuje hned o několik panelů, které se budou dále věnovat také tématům umělé inteligence, virtuální a rozšířené realitě, technologii blockchainu, cloudovým aplikacím, budoucnosti data center, eGovernmentu, budoucnosti mobility, internetu věcí a bezpečnosti.


Jeďte na letošní ročník CEBIT 2018 do sousedního Německa s námi. Zajistili jsme vám slevu na vstupenky, se kterými se dostanete do každého ze zmíněných programových bloků po celou dobu konání výstavy ve dnech 12-15. června 2018. Návod na získání slevy čtěte naleznete zde.