Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Kdo to klepe? Nahrávejte chytrým zvonkem vstupní dveře a odemykejte telefonem

PR článek
Chraňte svoji domácnost způsobem jak vystřihnutým z akčního filmu. Vyměňte svůj starý zvonek, který láká každého nezbedného puberťáka ke klukovinám, za chytrý bezdrátový zvonek se zabudovanou 720p kamerou a živým vysíláním, s možností nahrávání a dálkového odemykání dveří.

Chytrá domácnost začíná už u vstupních dveří. Zůstaňte pohodlně přikovaní na židli, až někdo zazvoní. S chytrým zvonkem jen pozvednete svůj mobilní telefon, abyste si na svého návštěvníka v tichosti posvítili. Jediným tlačítkem pak můžete spustit jednosměrný videohovor, popřípadě dveře odemknout, jsou-li vybaveny elektronickým zámkem.

Chytrý zvonek aktuálně naleznete v 58% slevě v internetovém obchodě TomTop v časově i kusově omezené nabídce. Drtivá většina zařazených kusů však již zmizela, a zbývá tak jen pár desítek pro poslední hrstku nejrychlejších. V případě vyprodání je k mání ještě druhá verze s prakticky totožnými parametry, avšak pouze v 46% slevě.

Chytrý zvonek disponuje videokamerou o rozlišení 720p, která prostřednictvím Wi-Fi signálu odesílá živě videozáznam do spárovaného mobilního telefonu. V případě zazvonění vyskočí v mobilním telefonu notifikace s možností spuštění živého vysílání, případně následné akce pro videohovor nebo odemčení zámku.

Možnost nahrávání příchozích návštěv je možné i v době nepřítomnosti. Chytrý zvonek disponuje funkcí detekce pohybu, při které záznam uloží do své paměti rozšířitelné o paměťovou kartu až do kapacity 32 GB. Konečně máte pálku na českou poštu, až bude výzva ve schránce tvrdit, že pošťák zvonil.

Umístit jej můžete i na vzduch beze strachu z deště, neboť je zvonek voděodolný. Nízké energetické nároky navíc zajišťují chod chytrého zvonku až po dobu 8 měsíců, po jejichž uplynutí stačí vyměnit klasické 18650 baterky.

Využijte aktuálně probíhajícího výprodeje chytrých zvonků s vestavěnou 720p kamerou, jejichž poslední kusy naleznete v internetovém obchodě TomTop. V době publikace článku zbývá pouhých 12 % zařazených kusů, proto raději příliš neotálejte. Druhou možností je pak o necelých 120 Kč dražší model, u něhož je stále k mání přibližně polovina kusů.