Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Tablety pro každou peněženku. Co si pořídíte od 1000 Kč nahoru?

PR článek
Vybavte se novým zařízením na letní večery, oživte svoji domácnost, nasyťte svého kutilského ducha nebo zabavte děti novou obrazovkou. Budete překvapeni, jaká zařízení právě seženete za akční cenu.

Výkonná mobilní zařízení jsou stále dostupnější, a pro většinu z nenáročných uživatelů dokonce naprosto dostačující. Zatímco vyšší třída se pokouší prémiovou cenu obhájit různými vychytávkami, které nepadají mnohdy na úrodnou půdu, nižší třídu ji pomalu ale jistě dohání. Za pár tisícovek si tak nyní dnes můžete pořídit zařízení, o kterém by se vám ještě před pár lety ani nesnilo.

Internetový obchod Gearbest tento týden vyhlásil nové masivní výprodeje elektroniky, mezi kterými naleznete právě následující čtveřici tabletů. 

#1 Chuwi Hi9 Air 4G Tablet PC

Značka Chuwi se v našich končinách prodává už mnoho let. Tato letošní novinka nabídne Android 8.0 Oreo a solidní hardwarovou výbavu. V jejích útrobách nalezneme desetijádrový procesor MediaTek MT6797, kterému sekunduje grafický čip ARM Mali-T880 taktovaný na 780 MHz, doplněný o 4 GB LPDDR4 paměti RAM a 64GB úložiště s podporou rozšíření o paměťovou kartu.

Tato kombinace spolehlivě ukočíruje i nejnáročnější hry na vysoké rozlišení při ultra nastavení, ať už máte zálusk na PUBG, Asphalt 9 Legends nebo třeba emulátory starších konzolí. Veškeré detaily si navíc vychutnáte na 10palcovém IPS displeji o rozlišení 2560x1600. O příležitostné momentky se postará vcelku běžný fotoaparát se zadními 13 Mpix, či předními 5 Mpix.

#2 Chuwi Hi12 CWI520

Připlatíte-li si o pár stovek navíc, dostanete hybridní Tablet PC vybavený hned dvěma operačními systémy. Střídat tak můžete mezi Windows 10 64-bit nebo postarší verzí Androidu. Díky čtyřjádrovému procesoru Intel Cherry Trail Z8350 v kombinaci s moderním operačním systémem od Microsoftu se vám tak otevírá brána k nespočtu běžných aplikací, které byste na tradičním tabletu s Androidem nikdy nespustili.

Tablet je dále vybaven 4 GB paměti RAM a 64 GB úložištěm. O zobrazení se stará 12palcový IPS displej o rozlišení 2160x1440, které je stále v současnosti považováno za nadstandard oproti již zapadajícímu FullHD. Rozhodně potěší přítomnost dvou USB slotů, ve verzi 2.0 a 3.0, díky kterým můžete připojit vícero příslušenství a vykašlat se na kompromisy.

#3 Xiaomi Mi Pad 4

Tato žhavá novinka přistála na pultech obchodů teprve před pár dny, a rychle z nich přeskakuje do kapes nedočkavých fanoušků. Za přijatelnou cenu 7600 Kč dostanete vyladěný produkt od světoznámé značky Xiaomi, pod jehož kapotou se skrývá pořádné dělo v čele s procesorem Qualcomm Snapdragon 660 v kombinaci s grafickým čipem Adreno 512. Pro představu, stejné CPU využívají například přední mobilní telefony Nokia 7 Plus, Asus ZenFone 4 nebo Samsung Galaxy A8.

Menší ruce rozhodně potěší velikost 8 palců, přes které se rozprostírá jemný IPS displej o rozlišení 1920x1200. Paměť RAM o velikosti 4 GB a úložiště 64 GB s podporou rozšíření o paměťovou kartu je v této cenové relaci už samozřejmostí. Nejen hardwarem je ovšem telefon živ, v tomto modelu totiž naleznete čisté prostředí MIUI 9, které ušetřuje zařízení o nadbytečný balast.

#4 BDF A708

Pro mnohé účely jsou drahá zařízení zbytečná, a bohatě si vystačíte s něčím dostupnějším. Ať už se poohlížíte po multimediálním přehrávači, hračce pro děti nebo zkrátka toužíte experimentovat, pak byste rozhodně měli zvážit BDF A708.

Za naprosto směšnou cenu lehce přesahující 1000 Kč totiž získáte 7palcový phablet vybavený čtyřjádrovým procesorem Spreadtrum SC7731, kterému sekunduje grafický čip ARM Mali 400 MP2 v kombinaci s 512 MB DDR3L pamětí RAM. Hledáte-li jednoúčelové zařízení, které si vystačí i s menším výkonem, tento model by měl být vaším favoritem. 


Zájemci o ostatní kategorie pak naleznou veškerou nabídku výprodeje na oficiálních stránkách internetového obchodu Gearbest. Pozorně také sledujte dostupnost v českém skladu CN-023 (dříve GW5), ze kterého vám objednávku doručí do 2-3 pracovních dnů tuzemský dopravce PPL.