Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

UMC dostala od Qualcommu objednávku na 28nm čipy

UMC testing
Tak už definitivně můžeme říci, že i United Semiconductor (UMC) vyrábí a dodává zákazníkům 28nm čipy. Čerstvě firma odeslala vzorky k verifikaci samotnému Qualcommu...

Po Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) se tak, pokud kontrola dodaných čipů v Qualcommu dopadně dobře, stane UMC druhým výrobcem, který této společnosti dodává 28nm čipy. Globalfoundries bude až třetí, byť se také snaží.

Qualcomm svá 28nm ARM SoC představil před několika dny na CESu 2013, Snapdragon 800 nevypadá vůbec špatně a je jasné, že firma bude potřebovat dostatečně velké a diversifikované výrobní kapacity. Její 28nm procesory se objeví v reálných produktech zhruba v polovině tohoto roku.

Mezitím se Globalfoundries povedlo konečně pohnout s výtěžností 28nm výroby natolik, aby mohla Qualcommu oznámit, že je připravena na zkušební výrobu a podle dostupných informací pro něj v tuto dobu první wafery vyrábí. Díky poslednímu pokroku prý Globalfoundries s výtěžností překročila 80% hranici, zatímco UMC se ještě potácí pod ní. Ale to samozřejmě není jediný faktor, podle kterého se Qualcomm rozhoduje. Pokud mu byly v UMC nabídnuty podmínky, které i nabídku s aktuálně méně než 80% výtěžností činí neméně tak zajímavou, není důvod proč UMC nevyužít. A firma mezitím může výrobu rychle doladit.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku UMC dostala od Qualcommu objednávku na 28nm čipy

Čtvrtek, 17 Leden 2013 - 16:06 | kapa | Ako vidim, vyrobcovia maju prace dost a zaujem je...

Zobrazit diskusi