Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Výkonný smartphone za hubičku: Pořiďte si Huawei Honor 7A o 31 % levněji

PR článek
Levná kategorie mobilních telefonů zažívá nejlepší časy. Výkon cenově dostupných komponent je pro drtivou většinu uživatelů naprosto dostačující, a naopak prémiové řady mají kolikrát problém nabídnout adekvátní přidanou hodnotu. Ušetřete ještě více a pořiďte si cenového krále Honor 7A o dalších 31 % levněji.

Společnost Huawei, pod kterou spadá i značka mobilních telefonů Honor, v minulém týdnu dosáhla důležitého milníku, když se stala druhým největším výrobcem mobilních telefonů. Překonala tak i samotný Apple a těsně se dostala do závěsu Samsungu. Jejich cenově dostupné, avšak stále výkonné a vyvážené mobilní telefony zkrátka uchvátily svět. Jeden takový může být zrovna váš za třetinu původní ceny.

Huawei Honor 7A je žhavou novinkou teprve z letošního dubna, od kdy dominuje kategorii nižší střední třídy smartphonů. I při své původně stanovené ceně 4 000 Kč se aktuálně jedná o nejvýhodnější mobilní telefon na trhu. Internetový obchod TomTop však pro tento model zahájil časově i kusově limitovanou akci, během které jej pořídíte o neuvěřitelných 31 % levněji. 

Pod kapotou tohoto zařízení se ukrývá výkonově vyvážený osmijádrový procesor Quallcomm Snapdragon 430, kterému sekunduje grafický čip Adreno 505 dostačující na všechny současné herní pecky či emulátory konzolí. Telefon zakoupíte buďto ve verzi s 2GB RAM či v dražší variantě 3 GB RAM, za které si v dnešní době již výrazně doporučujeme připlatit.

Huawei Honor 7A zaujme už na první pohled, jelikož jeho elegantní vzhled úspěšně maskuje svoji nízkou pořizovací cenu. Přes přední stranu se rozprostírá IPS displej o rozměrech 5.7 palců, který zobrazuje obraz o rozlišení 1440x720 s výborným kontrastem a podáním barev. Zařízení potěší zejména odpůrce rádoby moderních výřezů v displeji, jelikož přední fotoaparát o rozlišení 8 Mpix se nachází na správném místě, tedy v liště nad obrazovkou.

Na zadní straně naleznete duální fotoaparát o rozlišení 13 Mpix, pod kterým se nachází čtečka otisků prstů. Nadšenci do moderních trendů však mohou telefon odemykat i obličejem pomocí technologie Face ID. Pod zadní částí se skrývá baterie o kapacitě 3000 mAh, která slibuje i po 800 nabitích zachování 80 % své původní kapacity. V éře nevyměnitelných baterií je taková výdrž přímo darem z nebes.

Samozřejmostí je funkce duálních SIM karet, které doplňuje ještě třetí samostatný slot pro paměťovou kartu až do kapacitu 256 GB. Můžete tedy používat osobní i pracovní číslo bez kompromisů na kapacitu zařízení. O softwarový chod zařízení se stará nejnovější verze operačního systému Android 8.0 s čistou nadstavbou EMUI 8.0 od společnosti Huawei.

V internetovém obchodě TomTop nyní naleznete tento model v časově i kusově limitované akci, během které jej pořídíte o neuvěřitelných 31 % levněji. Nabídka platí pro 2 GB i 3 GB verzi modelu. Slevová akce však končí za pár dní, případně po vyprodání zásob. Podívejte se, zda nabídka stále platí, a využijte poslední příležitosti.