Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Xiaomi Black Shark dokazuje, proč zvolit herní telefon. Nyní ve slevě a s dárkem

PR článek
V posledních několika letech zažívá herní průmysl pozoruhodný přerod z majestátních konzolí a počítačů na dostupnější zařízení, které nosí každý v kapse. Hranice mezi grafikou těchto platforem se navíc rychle tenčí. Není proto divu, že na poptávku po mobilních hrách reagují i výrobci hardwaru.

První věc, kterou většina z nás řeší při pořizování nového mobilního telefonu, jsou technické specifikace, tedy procesor, paměť, úložiště a fotoaparát. Výpočetní výkon je přitom hlavním parametrem každého herního hardwaru, včetně mobilních telefonů. Herní smartphone je tedy nejlepší možnou volbou pro každého, kdo chce v kapse nosit výkonné zařízení s bohatou výdrží.


Xiaomi Black Shark naleznete po dobu příštích několika dní ve slevě na internetovém obchodě Gearbest. Jako dárek dostanete k objednávce přenosný herní ovladač v hodnotě 900 Kč. 

Zejména v posledních letech stoupl výkon průměrného mobilního zařízení na takovou úroveň, že mnozí jej dokonce preferují před tradičním konzolovým či počítačovým hraním. Společnost Xiaomi na tento rostoucí trend zareagovala svým herním smartphonem Xiaomi Black Shark, který v sobě skrývá hardware hodný obdivu. Využití totiž nalezne v každém páru rukou. 

Na první pohled zaujme Xiaomi Black Shark svým elegantním vzhledem, což oceníte zejména v dnešní době, kdy všechny mainstreamové telefony od sebe kopírují jeden a tentýž vzhled jako přes kopírák. S tímto černým žralokem dáte na obdiv svůj vkus a nechuť k současným výřezům. Kéž by podobný smysl pro originalitu sdílelo více výrobců.

Mnozí jistě ocení velikost IPS obrazovky činící 5.99 palců, přes které se rozprostírá nudlové rozlišení 2160x1080, které se pomalu ale jistě stává standardem mezi všemi mobilními telefony. Důvodem pro volbu tohoto širšího rozlišení je pohodlnější ovladatelnost a přehlednost prvků, ať už při čtení dokumentů, práci, hraní nebo brouzdání po netu.

Svižnost Xiaomi Black Shark pocítíte prakticky okamžitě. Telefon v sobě ukrývá jeden z nejrychlejších procesorů současnosti, osmijádrový Qualcomm Snapdragon 845 taktovaný na 2.8 GHz, jemuž sekunduje grafický čip Adreno 630 a neuvěřitelných 6 GB paměti RAM. Těmito hodnotami se na současném trhu může chlubit vskutku málokdo, v této cenové relaci pak jedině Xiaomi.

Přestože se jedná o mobilní telefon, jehož hlavním tématem je gaming, nalezneme zde vysoce kvalitní duální fotoaparát v kombinaci 20.0 MP + 12.0 MP, kterému oponuje přední kamerka o rozlišení 20 MP. Samozřejmostí je čtečka otisků prstů, podpora Dual SIM a nejnovější verze operačního systému Android 8.1.

Xiaomi Black Shark naleznete po dobu příštích několika dní ve slevě na internetovém obchodě Gearbest. Jako dárek dostanete i přenosný herní ovladač v hodnotě 900 Kč, který můžete spárovat bezdrátově se svým mobilním telefonem, počítačem či jakýmkoliv jiným zařízením. Slevový kupón není zapotřebí. Akce trvá do vyprodání zásob.

Tagy: