Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Z nebe prší levné drony! Chyťte si svého v masivní akci s dopravou zdarma

PR článek
Vytáhněte do přírody s pořádnou leteckou výbavou a pohlédněte na svět novýma očima. Chytré drony na dálkové ovládání s možností nahrávání či pořizování fotografií z ptačí perspektivy už jsou velmi dostupnou záležitostí. O to více, když vychytáte masivní slevovou akci, jaká je právě tato.

Internetový obchod Gearbest spustil masivní slevovou akci, během které pořídíte desítky dronů z různých cenových kategorií za téměř poloviční cenu. Všechny zlevněné drony jsou navíc k dispozici v českém skladě CN-023, ze kterého vám je doveze až ke dveřím tuzemský dopravce PPL do 2 pracovních dní. Pojďme si některé exempláře blíže představit, od těch nejlevnějších kapesních až po pokročilejší kamerovou techniku.

#1 Skládací dron JJRC H37 ELFIE

Tato skládací kvadrokoptéra je ideálním odrazovým můstkem pro všechny, kteří touží okusit přednosti nahrávacích dronů. Za naprosto směšnou cenu 425 Kč získáte skladného drona, kterého složíte i do kapsy, s možností nahrávání videa o rozlišení mezi 480p až 720p a dálkového ovládání pomocí mobilního telefonu.

Dodávaná aplikace disponuje několika režimy nahrávání. Dotykovými joysticky ovládáte náklon i směr letu jako ve videohře, zbylými tlačítky můžete nastavit libovolně hlídání rychlosti, výšky, rovnováhy, focení, nahrávání nebo třeba přikazovat dronu vykonat různé akrobatické kousky.

#2 LiDiRC L15FW Brushed Waterproof RC Quadrocopter

LiDiRC L15FW je cenově jednou z nejvýhodnějších variant kvadrokoptér se zabudovanou kamerou, se kterou už pořídíte majestátní videozáznamy z výšky až 100 metrů. Tento model navíc můžete nechat rovnou spárovat se svým mobilním telefonem, aby veškeré záznamy putovaly rovnou tam, kam patří.

Velkou výhodou je voděodolnost, která v případě utonutí uchrání dron až po dobu 5 hodin – spousta času na vylovení. Průtrže mračen můžete v klidu ignorovat. Samozřejmostí jsou opět akrobatické kousky, například kotoul ve vzduchu na všechny strany.

#3 – 8807HD G 2.4GHz Foldable RC Quadrocopter

8807HD se od předchozího modelu příliš neliší, jen nabízí o něco kvalitnější kameru, téměř dvojnásobnou baterii a možnost složení do menších rozměrů. Ovládat jej můžete i pomocí mobilní aplikace, na které si můžete navolit plánovanou cestu. Máte-li ve svém telefonu gyroskop, poslechne dron i na náklony do stran, a zajistí vám tak plynulejší záběry.

Akrobatické kousky jsou opět samozřejmostí. Při ceně 671 Kč se jedná o úžasného společníka, kterého jednoduše sbalíte do svého batohu a bleskurychle vytáhnete, ať už jste na venkovní grilovačce, svatbě nebo na dovolené a toužíte po panoramatickém záběru z ptačí perspektivy.

#4 TIANQU XS809W RC Quadrocopter 2MP WiFi Camera

Oproti předchozím modelům se tímto zástupcem posouváme v ceně nahoru o necelých 200 Kč. Nabídne však robustnější těloelegantnější vzhled a skládací kompaktnost, se kterou se opět vejde i do postranní kapsy batohu. V této cenové kategorii už je ovládání v propojení s mobilním telefonem samozřejmostí.

Videokamera o rozlišení 2MP zajistí o něco kvalitnější snímky, se kterými si můžete dovolit vyletět při natáčení o něco výše při zachování patřičných detailů. Sadu akrobatických kousků s přetáčením do všech stran doplňuje funkce Throwing Flight, kdy stačí dron odhodit a sám se vznese do vzduchu.

#5 Hubsan X4 H502E 2.4G

Kvadrokoptéry od Hubsanu jsou sázkou na jistotu. Přestože se tato společnost specializuje spíše na dražší segment, jejich levná varianta Hubsan X4 H502E od svých větších bratrů podělila skvělou funkcionalitu a výbavu. K tomuto dronu dostanete také separátní ovladač, jehož páčky umožňují daleko pohodlnější a intuitivnější ovládání jak dotyková obrazovka.

Ve vzduchu je pak tento model králem nebes. Zvládá stabilitu i v silnějších poryvech větru, drží si výšku, kontroluje svoji pozici skrze GPS a umí se automaticky vrátit na místo svého vzletu. Své fotky a videa o rozlišení 720p můžete pořizovat až na vzdálenost 300 metrů.

Ze současné slevové nabídky je o tento kousek největší zájem a zbývá již jen posledních pár kusů. V případě vyprodání je vhodnou alternativou lehce dražší Hubsan X4 H507A


Veškerý sortiment, který má Gearbest k dispozici v českém skladě k doručení prostřednictvím PPL do 1-2 pracovních dnů, naleznete na stránkách skladu CN-023.