Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Strčte si uklízečku do zásuvky: #5 tipů na robotické vysavače

PR článek
V dnešním uspěchaném světě máme stále méně času na jednu z nejnudnějších domácích prací – úklid. Pořiďte si domů jednoho domácího mazlíčka, který ovšem chlupy nepouští, ale naopak vysává!

Internetový obchod Gearbest si pro tyto týdny přichystal masivní slevovou akci, jejíž hlavní cenová smršť je nyní v plném proudu. Žhavé nabídky s těmi největšími slevovými trháky se aktuálně obměňují každé 4 hodiny i každých 24 hodin.

V této cenové euforii setrvá Gearbest až do 14. listopadu do 8 hodin ranních, tudíž máte nejvyšší čas začít prolézat rozsáhlé portfolio zlevněných produktů. Nechybí ani kategorie zařízení do chytré domácnosti, ve které naleznete například těchto pět robotických vysavačů. Jen si sečtěte, kolik času strávíte týdně, měsíčně, ročně, celoživotně s chapadlem v ruce. S těmito pěti kousky využijete tento čas mnohem produktivněji.

#1 Ilife V7s Plus

Začněme rovnou tím nejlevnějším, u kterého zbývá už jen pár zlevněných kusů. Po více než polovině se už zaprášilo, jakkoliv ironicky to zní. Tento sviští nejen z nabídky, ale také v domácnosti. V úklidu mu nezabrání jakýkoliv povrch, ať už podlaha, koberec nebo kuchyňská linka.

O veškerou trajektorii se postará umělá inteligence a senzory, které odhalí jakoukoliv zábranu nebo třeba roh stolu. Zahájit úklid může zcela automaticky nebo na povel, následně už se dokáže o sebe postarat sám, včetně pauzy na dobíjení. Čistit s ním můžete na vlhko i na sucho.

#2 Xiaomi Mi Robot

Populární značka Xiaomi postupně proniká do všech odvětví elektroniky, a chytré domácnosti nejsou výjimkou. Xiaomi Mi Robot využívá stejných senzorů SLAM, jaké se nacházejí v autonomních vozidlech, s pomocí již kalkulují nejlepší možnou trasu úklidu, aby zařízení nevynechalo jediné smítko a dostalo se i do těch nejzazších rohů. I prahům dveří se vysměje, a ladně je přeleze.

Ve všem je prakticky o něco dokonalejší než předchozí kousek. Jeho baterie má větší kapacitu, a vydrží tak až 2.5 hodiny konstantního úklidu. A podtlak při vysávání dosahuje už enormních 1800 Pa, se kterými vycucne i tu nejušlapanější nečistotu zpod koberce.

#3 360 S6

Podobně vybavený je také robotický vysavač 360 S6. Vydrží prakticky stejně dlouho a podtlak sání je na stejné úrovni 1800 Pa. Na rozdíl od modelu Xiaomi však zvládá i vytírání. Pokud si tedy potrpíte na lesklou podlahu, rozhodně doporučujeme tento model.

Zajímavou vychytávkou u 360 S6 je možnost ovládání vysavače pomocí mobilní aplikace. Z dříve otravné činnosti tak budete mít videohru pro celou rodinu! Gamifikace vládne světu.

#4 Roborock S55

Nejluxusnější kousek z našeho výběru nabízí zároveň ty nejlepší parametry. Všechny přednosti předchozích vysavačů už jsou v této cenové relaci samozřejmostí. Z hlediska času také vydrží až 2.5 hodiny v provozu, ovšem ve stejném čase toho stihne daleko více. Podtlak vysávání u tohoto modelu dosahuje rekordních 2000 Pa, se kterými vysajete snad i sousedům.

Mokré vytírání využívá speciální technologie bionického mopu, se kterým vydrží vlhký a čistý až 60 minut. Vaše podlaha se tak bude lesknout jak čelo plešatého kulturisty. Největší výhodou Roborocku S55 je však jeho nízká hlučnost, se kterou jeho práci ani nebudete vnímat, a můžete se tak soustředit na důležitější věci – třeba spánek.

#5 Alfawise FJ

Pokud by vám přeci jen vyhovovala tradiční cesta úklidu, tento univerzální dobroděj má čarovnou hůl. Základem je klasická rukojeť, do které pouze vložíte svůj mučící nástroj, dle vyžadovaného povrchu. Nejdelší nástavec z vysavače udělá klasický tyčový vysavač, se kterým můžete řádit jako táta v sukni.

Vyměnit ho můžete za úzký nástavec, se kterým se dostanete i do nejzapovězenějších zákoutí, například za skříně nebo mezi podsedáky gauče. A pro ty nejbleskovější úklidy si z něj můžete udělat i třeba ruční vysavač.

Tagy: