Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Patero vychytávek, které musíte mít ve svém autě. Která vám chybí?

PR článek
V době přenosné technologie se z našich pojízdných kočárů stává druhá chytrá domácnost, kterou si můžeme patřičně vybavit skvělými doplňky. Osvěžíme si tak jízdu v autě a zvýšíme svoji bezpečnost. Z těchto pěti kusů elektroniky se stává pomalu povinnost, máte je všechny?

Do chytrého vybavení naší domácnosti investujeme spousty času, a neustále přemýšlíme, jak si zkvalitnit svůj každodenní život. Významnou část našich životů však trávíme na čtyřech kolech, kterým své životy dokonce svěřujeme. Obzvláště na silnicích bychom měli dbát na to, abychom byli patřičně připraveni na všechny dopravní situace. Vybrali jsme pro vás tedy pětici vychytávek, které aktuálně naleznete v masivním slevovém výprodeji internetového obchodu Gearbest.

#1 Palubní kamera za pár stovek

Náhoda je hloupá, a ze vteřiny na vteřinu může váš svět převrátit naruby. Své oči můžete míti na šťopkách zcela dokořán, ale stačí jeden nepozorný řidič a nepomohou ani párátka na víčkách. Při chybně odhadnutém posudku viníka však můžete svým životem draze zaplatit, ať už pouhými body, odebráním řidičského průkazu nebo dokonce zadlužením na dlouhé roky. Mějte důkazy o své nevinně po ruce, a nahrávejte si svoji krasojízdu palubní kamerou.

Alfawise MB05 disponuje širokými pozorovacími úhly, se kterými pokryjete celou vozovku, a širokým dynamickým rozsahem pro pořízení viditelných záběrů se stěžejnými detaily za všech světelných podmínek. Samozřejmostí je mikrofon a slot pro paměťovou kartu, na kterou můžete nahrávat buďto konstantně nebo v 3-10minutových smyčkách, díky kterým máte jistotu, že se poslední okamžiky zaznamenaly.

#2 Multimediální přehrávač s dotykovým displejem do auta

Odepřete si mobilní telefon, aniž byste se vzdávali jeho benefitů. Přesuňte jeho obsah na palubní desku do multimediálního centra, který oživí vaši cestu filmy, hudbou, navigací a výrazně napomůže vaší bezpečnosti. Na displeji si zobrazíte jakékoliv důležité informace si přejete, ať už statistiky o jízdě, navigaci, widgety k hudbě, přehrávání filmu nebo telefonní hovory, které přepojíte do repráků.

Přehrávač ML CK1018 je vybaven operačním systémem Android 6.0, díky kterému využijete pro všechny funkce své oblíbené aplikace. A jste-li věrně oddaní svému mobilnímu telefonu a dohledem nad svými notifikacemi, využijete možnost zrcadlení obrazovky, abyste displej svého telefonu měli na velkém palubním plátně.

#3 Měřič teploty, tlaku v pneumatikách 

Správně nahuštěné pneumatiky ovlivňují bezpečnost a kvalitu naší jízdy. Pomocí tohoto detektoru nemusíte vystupovat z auta a nahuštění pneumatik kontrolujete i z poza volantu. Prozradí důležité informace jako nahuštění jednotlivých kol, či teplotu vzduchu v nich. 

Jednotlivé čidla se připevní na ventilky a hlavníavní zařízení stačí umístit na palubní desku a nadále již neřešit. Nabíjené je totiž solárně, čímž ušetříte za baterie, a zapne se automaticky při zaznamenání vnitřních vibrací při nastartování motoru.

#4 Parkovací senzory za cenu večeře

Při pohledu na výrobní cenu parkovacích senzorů je až směšné, kolik si za ně účtují výrobci automobilů a servisáci. Těchto pár kabelů si můžete v aktuálně slevě pořídit za pouhých 290 Kč, a při troše zručnosti si je nainstalovat i třeba do staré Feldy.

Parkovací senzory pak detekují jakékoliv nebezpečně blížící se objekty až do vzdálenosti 2.5metrů. Vaši rodinní příslušníci tak mohou při vašem parkování nadále sedět, a nepapouškovat mezeru mezi vozidly marnou gestikulací. Vy si také odpočinete, když vypustíte zbytečně vjemy a jen budete poslouchat, kdy senzory zapípají.

#5 Bezdrátová nabíječka a držák

Přestaňte demolovat váš mobilní telefon tím, že jej položíte s nabíjecím kabelem na neustále brnící podklad u své řadící páky. Zavěste ho raději na držák, kde jej budete mít na dosah ruky a na dohled očí, aniž byste jimi museli šilhat po zemi.

Pomocí bezdrátového nabíjení už ani nemusíte řešit kabeláž, a za jízdy tak nebudete složitě hledat kabel, natož se s ním za jízdy trefit a ohrožovat životy všech v okolí.