Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Tipy z netu: Pořiďte si výkonný tablet PC s Gemini Lake a 4 GB RAM za pár tisíc

PR článek
Výkonné tablety za výhodné peníze se hledají hůře nežli jehly v kupce sena. Za pouhých 5 tisíc si však do konce tohoto týdne můžete pořídit nedávný Tablet PC se skvělou výbavou, novým procesorem z přelomu letošního roku a 4 GB RAM v kompaktním provedení.

Společnost Alldocube je mezi tablety poměrně novým hráčem, který se zcela zjevně snaží svými posledními novinkami získat místo ve světě plného zavedených značek zneužívajících svého jména v neprospěch ceny. Na rozdíl od svých konkurentů tedy za velmi líbivou cenu poskytuje náramný výkon, kterému nesahají jiné předražené značky ani kotníky.

Její nedávnou novinku Alldocube KNOTE 5 nyní naleznete v internetovém obchodě Gearbest za atraktivní cenu lehce přesahující magickou hranici 5 tisíc Kč. I přes svoji nízkou pořizovací cenu se může chlubit moderním čtyřjádrovým procesorem Intel Gemini Lake N4000, který byl poprvé představen na přelomu letošního roku, a současným standardem v podobě 4 GB RAM a 64 GB kapacitou úložiště, samozřejmě rozšířitelným o paměťovou kartu.

Jedná se tak o pěknou novinku, poháněnou moderní architekturou a vybavenou výkonným grafickým čipem Intel HD Graphics 600, se kterým si zahrajete bez problému i takové pecky jako World of Tanks, Skyrim Legendary Edition, DOTA 2, Counter-Strike Global Offensive, League of Legends, Fortnite a další. Přes tělo o rozměrech 11.6 palců se rozprostírá IPS obrazovka se skvělým podáním barev o rozlišení 1920x1080.

Rozložitelnost tabletu s klávesnicí dovoluje sestavit zařízení celkem čtyřmi způsoby. V tradičním spojení poslouží jako tradiční notebook se skvělým výkonem, v opačném složení pak klávesnice působí jako stojan, a to jak v převrácené podobě či v podobě stanu. Samozřejmě jej můžete používat zcela separátně za podpory tabletového režimu předinstalované 64-bitové verze operačního systému Windows 10.

Alldocube KNOTE 5 se právě nachází v kusově limitované akci v internetovém obchodě Gearbest, kde jej pořídíte za přibližně 5000 Kč do konce tohoto týdne nebo do vyprodání zásob, přičemž kusů rapidně ubývá.

Dalším zlevněným tabletem v současné nabídce je případně populární tablet Teclast T20. Tento kousek za ještě nižší cenu nabízí osmijádrový procesor MediaTek MT6797X taktovaném na frekvenci 2.6 GHz se srovnatelným výkonem vůči Snapdragonu 820, který nalezneme například v telefonech Samsung Galaxy S7 Active, OnePlus 3, HTC 10 nebo LG G5.

O grafickou nástavbu a skvělý výkon ve hrách se zde stará grafický čip Mali-T880 MP4, se kterým se náramně zabavíte u všech moderních her při skvělých detailech. Náročné uživatele jistě potěší podpora 5 GHz bezdrátového pásma a přítomnost 4 GB paměti RAM, která dovoluje pohodlnější využívání zařízení s dobrými výhledy do budoucna, až se aplikace stanou opět o něco více nenasytné.

Tablet Teclast T20 naleznete za akční cenu v internetovém obchodě Gearbest do konce tohoto týdne nebo do vyprodání zásob, ze kterých zbývá už jen pár desítek kusů.