Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Exkluzivní nabídka levných mobilních telefonů pod 4000 Kč: Po kterém sáhnout?

PR článek
Kategorie levných mobilních telefonů je zrádným polem, ve kterém je zakopaných několik zákaznických pastí. Vybrat si mezi těmito kousky výhodný model, který přinese více užitku než škody, bývá jako hledat jehlu v kupce sena. Co nyní pořídíte pod 4000 Kč?

Od chvíle, kdy internetový obchod Gearbest vstoupil na český trh, to je s nabídkou levných mobilních zařízení lepší než kdy dříve. Své pole působnosti nyní rozšiřuje o oficiální Facebook stránky Gearbest Czech, kde jsou pravidelně publikovány slevové nabídky všech produktů. Aby vám žádná neunikla, doporučujeme stránku lajknout a pravidelně sledovat.

Jednou z posledních slevových akcí, na které láká internetový obchod Gearbest, je pětice zlevněných mobilních telefonů od společností Lenovo a u nás prozatím neznámý Poptel. Cenově se pohybují od 2 000 Kč do 4 000 Kč. Vybrali jsme z nich tři, které stojí za vaši pozornost. Kompletní nabídku telefonů naleznete pro vlastní srovnání zde.

#1 Lenovo K320T

Začněme nejlevnějších kouskem, který lehce přesahuje hranici 2 000 Kč. Za těchto pár drobných si pořídíte letošní model nižší střední třídy od světoznámé společnosti Lenovo, která do těla tohoto drobka vměstnala 2 GB paměti RAM v kombinaci s 16 GB úložištěm. Výkonem se jedná o celkem výkonný kus křemíku, neboť uvnitř naleznete čtyřjádrový procesor Spreadtrum taktovaný na frekvenci 1.3GHz, kterému sekunduje grafický čip Mali-400.

Lenovo K320T sleduje současné moderní trendy, a tak na zadní straně nalezneme duální fotoaparát v kombinaci 8 Mpix + 2 Mpix, kterému z přední strany oponuje selfie kamerka o rozlišení 8 Mpix. Přes 5.7 palcové tělo se rozepíná IPS displej s poměrem stran 18:9 při rozlišení 1440x720. Začátkem roku se ještě cena tohoto modelu pohybovala okolo 4 000 Kč, nyní jej v nabídce Gearbestu naleznete lehce nad hranicí 2 000 Kč.

#2 Lenovo S5

O jednu tisícovku dráže se vyjímá na přední pozici výhodnosti Lenovo S5, který v sobě hostí osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 625 v kombinaci s grafickým čipem Adreno 405. Výkonem je tedy shodný s takovými telefony, jako jsou Xiaomi Redmi 6 Pro, Xiaomi Mi A2 Lite nebo Asus ZenFone 4 Selfie Pro.

Lenovo S5 je skvělou volbou pro náročnější uživatele, kteří vyžadují pořádný displej s maximálním množstvím zobrazovaných informací. Přes tělo o rozměrech 5.7 palců se prostírá IPS displej o rozlišení 2160x1080 v podlouhlém poměru stran, vhodného především pro čtení dokumentů, brouzdání po internetu a hraní her. O skvělé momentky se postará duální fotoaparát s dvojitou dávkou 13 Mpix nebo přední kamerka o rozlišení 16 Mpix.

Lenovo S5 je k mání hned ve dvou verzích. Levnější s 3 GB a 32 GB úložištěm, popřípadě o 500 Kč dražší verze v 4 GB RAM a 64 GB úložištěm, za které se rozhodně vyplatí si v dnešní době připlatit.

#3 Poptel P10

Poptel P10 je takovým atomovým bunkrem mezi mobilními telefony. Na rozdíl od kočičí konkurence si ale zachovává svůj elegantní vzhled, který doplňují velmi vkusná záda. Voděodolnost telefonu IP68 zajišťuje výdrž pod vodní hladinou až hloubky 1.2 metrů po dobu 30 minut. Už nikdy se tak nemusíte obávat toho, že byste telefon zničili v dešti nebo na toaletě. Bytelná konstrukce chrání tělo před nárazy, oděrky, pády a jakoukoliv další nezvyklou manipulací.

I přes své určení do náročnějších podmínek však v sobě telefon nese poměrně solidní výbavu. Uvnitř nalezneme osmijádrový procesor MediaTek MT6763 a nadstandardních 4 GB paměti RAM v kombinaci s 64 GB úložištěm. Na zadní straně naleznete fotoaparát s rozlišením 13 Mpix, pod nímž se vyjímá elegantní štít s čtečkou otisků prstů. Poptel P10 podporuje nejnovější verzi operačního systému Android 8.1.

Kompletní nabídku zlevněných mobilních telefonů naleznete zde. Pro pravidelný přehled o všech probíhajících slevových akcích doporučujeme sledovat oficiální Facebookou stránku internetového obchodu Gearbest.


V případě objednávky, lajknutí oficiální Facebookové stránky Gearbest Česko a připojení do skupiny Gearbest Česko dostanete zdarma hodinky Diggro DI10