Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Vraťte se do školy řádně vybaveni! #5 nejlepších příslušenství pro studenty

PR článek
Každoroční bitva o jedničky tento týden odstartovala, a tak je potřeba se pořádně vyzbrojit těmi nejlepšími zbraněmi. Usnadněte si těmito pěti produkty své studium novou elektronikou, která vám zpříjemní náladu, odlehčí záda a usnadní učení.

Za našich rodičů bylo ještě možné studovat pouze s tužkou a papírem. Moderní doba internetu už se však s nikým nemazlí, a tak je potřeba se před začátkem každého roku vybavit nejnovější technikou, se kterou stihnete psát všechny poznámky, fotit tabule a včas se zapisovat na termíny zkoušek, které mizí v rámci vteřin. Těchto pět produktů vám pomůže na vaší cestě za stipendiem.

#1 Nabíjecí batoh s USB portem

Student bez mobilu je prakticky odepsaný. Dny ve škole se mohou táhnout, a závodíte tak s kapacitou baterky o to, kdo umře dříve. Učiňte tomu přítrž a pořiďte si šikovný prostorný batoh s postranním USB portem, do kterého můžete zastrčit nabíjecí kabel a propojit jej se svým mobilním telefonem. Rozhodně jej ale vytáhnete i například na procházky, výlety, dovolenou nebo fesťák.

Uvnitř nechybí dostatečný počet kapes i prostor pro větší notebook. K mání je ve třech barvách, univerzální šedé, černé nebo barevnější modré.

#2 Xiaomi Mi Band 3

Chytré hodinky jsou povinností každého studenta. Jsou nenápadné a můžete na nich číst své zprávy ze sociálních sítích, aniž byste vzbuzovali pozornost vyučujících. Svými chytrými funkcemi však mohou zastat i díry v hlavě při testech, jelikož si na nich jednoduše zobrazíte všechny své taháky.

Přesuňte své podvody do elektronické podoby a přestaňte si čmárat po dlani, kde je vaším nepřítelem vlastní nervozita a slané krůpěje. Mimo to vám ukáží, jak nervózně tluče vaše srdce před zkouškou, kolik jste spálili kalorií při učení a kolik kroků trvala fronta v jídelně.

#3 iHaper X003 je sedm nabíjecích kabelů v jednom

Při výběru přenosného počítače zohledňujeme především rozměry, váhu, kompaktnost a cenu. Rozmístění a přítomnost portů bereme v potaz až na posledním místě, a zbytečně se tak přicházíme o možnosti využití v moderní době, kde každý zmetek má jiný nabíjecí kabel, že se zkrátka nemohou na tak tenký kus počítače vejít. Pořiďte si rozdvojku, neboli spíše rozsedmičku, která s tímto problémem poradí.

Tento USB-C hub stačí píchnout do jediného USB-C portu, ze kterého můžete navést několik dalších elektronických zařízení. Samozřejmostí je rozdvojení do tří dalších USB-A portů a jednoho USB-C, dále zde najdeme SD i MicroSD čtečku a dokonce HDMI port pro připojení notebooky k prakticky jakémukoliv současnému monitoru.

#4 Bezdrátová myš Motospeed BG50

Žádný touchpad se nikdy nevyrovná intuitivnosti klasické myši, se kterou stačí jen švihnout a mávnout a jste v mžiku na správném řádku, okně či složce. Výrobci navíc touchpady začali značně flákat, a stačí pár nemotorných kliknutí pod špatným úhlem a tlačítko začne chroupat, ztratí svoji citlivost či se dokonce zlomí. Zvolte raději myš, na kterou jste zvyklí ze svého domácího počítače.

Bezdrátová myš je vhodným doplňkem na cesty, včetně přecházení mezi učebnami, kde prakticky neustále svá zařízení vytahujete z brašny a zase vracíte. Klasickou drátovou myš taková manipulace brzy zničí, jakmile se vám párkrát zachytne kabel o knihu či ji dovnitř položíte pod špatným úhlem.

U bezdrátové myši Motospeed BG50 takové problémy nehrozí. Nabídne vysokou výdrž, široký rozsah DPI, elegantní vzhled a možnost nabíjení pomocí přiloženého USB-C kabelu, díky čemuž ušetříte i za baterky. Spárovat a využít ji můžete s operačními systémy Windows, Mac OS a Android.

#5 Sluchátka KZ AS10 5BA s vyměnitelným kabelem

Lepší zvuk jste ještě neposlouchali. Tato sluchátka jsou revolucí mezi peckami, bezdrátovými i drátovými. Pro jednotlivé výšky a basy kombinují celkem 5 separátních jednotek v jeden ucelený nadpozemský zvuk, po jejichž poslechu už vám ostatní sluchátka přijdou jako parodie na hudbu.

Obě pecky navíc mají vyměnitelné kabely, a tak se vám už nikdy nestane, že by kabel začal zlobit nebo vynechávat. Potrpíte-li si na vizáž, můžete je klidně průběžně měnit podle barvy svého aktuálního oblečení. Kabel můžete nasadit buďto klasický nebo bezdrátový, podle vhodnější příležitosti.


V internetovém obchodě Gearbest aktuálně naleznete zářijové výprodeje, při kterých byly zlevněny tisíce produktů o několik desítek procent. Každá kategorie navíc nabízí své vlastní slevové vouchery, se kterými ušetříte několik dalších stovek a dostanete šanci vyhrát mobilní telefon Huawei P20 nebo robotický vysavač od Huawei.