Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Už máte své chytré hodinky? Využijte 57% slevy v limitované akci

PR článek
Hardware, který ještě před pár lety poháněl nejvýkonnější počítače světa, se nám dnes již vejde prakticky do dlaně. Lépe řečeno na zápěstí, odkud s ním můžeme skrze chytré hodinky řídit celý náš život. V aktuálních slevách takové hodinky dokonce pořídíte za velmi příznivé ceny.

Vysoký výkon, kvalitní obrazovka a dostatečná paměť jsou dnes již tak dostupnými milníky, že se vejdou i do maličkých hodinek za dostupnou cenu. Nejnovější modely jsou dokonce opatřeny mobilním fotoaparátem v místě, kde byste dříve hledali boční šroubek. Můžete si tak s nimi fotit například podivíny v městské hromadné dopravě nebo třeba komunikovat přes videohovory.

Štěstí ovšem přeje trpělivým, a po éře největší poptávky konečně klesají ceny chytrých hodinek dolů. Internetový obchod TomTop právě zlevnil o 57 % například hodinky Lemfo LEM8 a Zeblaze Thor 4 Plus, které jsou vybaveny čtyřjádrovým procesor MediaTek MT6739, který obvykle naleznete v takových dělech jako Lenovo A5, Huawei Honor 7S, Huawei Y5 2018 nebo HTC Desire 12.

Do výprodeje však byl zařazen jen omezený počet kusů, který se každou hodinou tenčí, a akce tedy může skončit předčasně. Podívejte se, zda se na vás usmálo štěstí, a ještě na vás nějaký kousek zbyl: 

Obě hodinky jsou si podobné jako vejce vejci, tedy alespoň po hardwarové stránce. Jediným rozdílem je 2 GB paměť RAM v případě Lemfo LEM8, které tak vyhrává nad Zeblaze Thor 4 Plus s výbavou pouhé 1 GB RAM. Naopak ztrácí na 2 Mpix kameře, kterou Zeblaze Thor 4 Plus nabízí o rozlišení 5 Mpix.

V obou případech nabízejí hodinky kapacitu 16 GB. Obrazovku tvoří 1.39‘‘ AMOLED displej o rozlišení 400x400 s širokým barevným gamutem, vysokým kontrastem a rychlou odezvou. O nádherný za každého počasí je tedy postaráno. Propojení s mobilním telefonem obstarává Bluetooth 4.0, popřípadě k soběstačnému využití slot pro Nano SIM kartu. Podpora 4G LTE sítí je dnes již samozřejmostí.

Mezi funkcemi dále nalezneme měřič tepové frekvence, krokoměr, kalorimetr, hudební přehrávač, internetový prohlížeč, zvukový záznamník, budík, kalendář, vyhledávač mobilního telefonu, mapy, GPS navigaci a obchod Google Play, ve kterém si můžete stáhnout libovolnou hru. O kompatibilitu není nouze, obě hodinky jsou vybaveny Androidem 7.1.1.

Lemfo LEM8 i Zeblaze Thor 4 Plus aktuálně naleznete zlevněné o 57 % v internetovém obchodě TomTop. Výprodej je ovšem časově i kusově limitován, tak raději příliš neotálejte.