Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Vášeň na dosah tlačítka: Staňte se sběrateli třetího tisíciletí s 3D tiskárnou

PR článek
Kvalitní a praktická 3D tiskárna do pár tisíc? Takovou radost si nyní můžete snadno dopřát. Internetový obchod TomTop má v nabídce poměrně solidní kusy na výběr. A potěší i to, že tiskárna by vám měla dorazit do 6 dnů v rámci poštovného zdarma, protože sklady má TomTop i v ČR (německý sklad sídlící u nás).

Na e-shopu jsme našli minimálně 2 tiskárny, které by se měli ucházet o vaší pozornost. Obě jsou od Anetu a hodí se velmi dobře pro tisk 3D hraček, architektury, vzdělávací a zdravotnické techniky a dalších uměleckých a kulturních objektů.

Anet A2 High Precision

Za cenu Anet A2 vyzdvihněme na světlo poměrně jednoduchou montáž se slušnou kvalitou tisku. Hliníkový rám nabízí kompaktní konfiguraci. Velikost tisku max. 220 * 220 * 220 mm a rychlost 10-150mm/s.

Dále mile překvapí, že tiskárna pracuje efektivně s menším množstvím šumu. Široké rozsahy nastavení teploty umožňují kompatibilitu tiskárny s mnoha typy 3D vláken, jako jsou ABS, PLA, TPU, PP, Nylon atd. 10 metrů 3D vlákna, SD karta s elektronickou uživatelskou příručkou a čtečkou karet, další potřebné součásti a nástroje pro montáž jsou součástí dodávky.

Anet A4 Delta High Precision

Na co se těšit u tohoto kousku? Není toho zrovna málo, tak např. upgradovaná LCD obrazovka, podpora off-line tisknutí, ultralehká uhlíková tyč a také že součástí balení Anet A4 je i paměťová karta 8 GB a 0,5 kg PLA vlákna. A to potěší. A to jsme ještě nezmínili výrobcem deklamovaný inovativní montážní postup „v 5 krocích“.

Velikost tisku je φ200 * 210mm a rychlost tisknutí 20 -60mm/s. Zaujme i vysoká přesnost tisku (X / Y = 0.012mm, Z = 0.004mm). Kompatibilita tiskárny s různorodým spektrem 3D vláken je samozřejmostí.

A když už člověk kupuje tiskárnu, potřebuje to také něčím krmit, že? Náplň do tiskárny za 16 euro s volitelnou barvou je vhodným krmivem, též najdete na TomTopu. Doporučujeme.