Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nejlepší mobily pod 3000 Kč: Vychytejte vysoké slevy před vánočním šílenstvím

PR článek
Ježíšek už klepe na dveře s rancem slevových nabídek. Začněte shánět letos dárky o něco dříve a ušetřete si nejen fronty pro své zásilky, ale i štosy peněz. Vychytejte včas slevové akce, které se budou nejdříve opakovat až po Vánocích. Máme pro vás výběr čtveřice zlevněných telefonů, které stojí za pozornost.

Říjen patří k nejlepším měsícům, při kterých můžete vychytat parádní slevové akce. Lidé jsou vyždímaní po drahých dovolených a střádají své úspory na nadcházející předvánoční blázinec. Obchody jsou tedy nuceny zlevňovat. Vybrali jsme pro vás čtveřici nejlepších telefonů pod 3000 Kč, které momentálně naleznete v probíhající slevové akci internetového obchodu Gearbest. Nuže…

#1 Xiaomi Redmi 6

Začněme hned značkou, která v posledních letech očarovala celý svět svými výkonnými telefony za překvapivě nízkou cenu. Xiaomi Redmi 6 jsme na našem magazínu nedávno testovali a byli jsme příjemně překvapeni, co se výrobcům podařilo do takto laciného těla napasovat.

Xiaomi Redmi 6 pohání osmijádrový procesor Helio P22 taktovaný na frekvenci 2.0 GHz, kterému sekunduje poněkud nadstandardní 4 GB paměti RAM. Tato kombinace dostačuje bohatě i ke hraní méně náročných her, v čele například s velice populárním PUBG.

K pořizování momentek poslouží duální fotoaparát o rozlišení 12 Mpix + 5 Mpix, pod kterém se také nachází čtečka otisků prstů. Na přední straně pak nalezneme malé rámečky chránící 5.45palcové tělo o rozlišení displeje 1440x720, nad kterým se skrývá přední kamerka o rozlišení 5 Mpix. Podpora duálních SIM karet je dnes již samozřejmostí, s možností rozšíření o paměťovou kartu až do kapacity 256 GB.

#2 ASUS Zenfone Pegasus 5S Max Plus

Tento krasavec stále patří mezi současné špičky nízké cenové kategorie, jelikož navzdory svému zaměření ukrývá solidní výpočetní výkon. Od výše zmíněného Xiaomi se prakticky liší pouze výběrem procesoru, lepším duálním fotoaparátem, větší úhlopříčkou a vyšší kapacitou baterky. Ani to mu však nebrání se nabízet o pár stovek levněji.

Poháněn je tedy osmijádrovým procesorem MediaTek MT6750T taktovaném na frekvenci 1.5GHz, kterému sekunduje 4 GB paměti RAM. Pro pořizování fotografií poslouží parádní duální fotoaparát o rozlišení 16 Mpix + 8 Mpix. Pěknou kvalitou se však může pyšnit i přední selfie kamera o rozlišení 8 Mpix. Samozřejmostí je opět podpora duální SIM karty a čtečka otisků prstů.

#3 Ulefone Armor X

Nejméně na výběr mají bohužel milovníci adrenalinu, kteří musí být při výběru svého kapesního společníka tuze opatrní. Hledáte smartphonu do přírody, extrémních podmínek nebo prostě záložní telefon, který by s vámi přežil i apokalypsu, pak se zaměřte na Ulefone Armor X, ze kterého imunita sálá zpoza každého rámečku.

V jeho nitru naleznete standardní výbavu v podobě čtyřjádrového procesoru MediaTek MT6739 taktovaném na frekvenci 1.5 GHz, kterému sekunduje tradičních 2 GB RAM. Nižší výkon má však příznivý vliv na výdrž telefonu, kterou umocňuje baterie o nadstandardní kapacitě 5500 mAh. Navzdory svému zaměření neopomenuli výrobci ani současné standardy v podobě čtečky otisků prstů, podporu Dual SIM a duální fotoaparát v kombinaci rozlišení 13 Mpix a 5 Mpix, kterému oponuje přední kamerka o rozlišení 8 Mpix.

#4 Xiaomi Mi A2 Lite

Borec na konec, aneb sháníte-li silnější výkon o několik řádů výše, pak se jistě vyplatí investovat pár stovek navíc. Je pozoruhodné, jaký skok dokáže pár drobných. Xiaomi Mi A2 Lite jsme však nesměli v našem seznamu opomenout, jelikož jeho výkon při své ceně je naprosto bezkonkurenční a dal by se již spíše označit za telefon nižší střední třídy.

Jeho výkon pramení z osmijádrového procesoru Snapdragon 625 taktovaným na frekvencei 2.0 GHz od společnosti Qualcomm, kterému sekunduje 3 GB paměti RAM. Navzdory své pořizovací ceně z telefonu čiší prémiová kvalita, kterou jedině podtrhuje bezrámečkový design s výkrojem, které se případně lze zbavit v nastavení systému.

Dojem vlajkové lodi poskytuje i špičkový displej o jemném rozlišení 2280x1080, které se rozprostírá po 5.84palcovém těle. Na zadní straně telefonu tradičně nalezneme duální fotoaparát, který zaujímá kombinaci rozlišení 12 Mpix a 5 Mpix, z přední strany pak přední kamerka nabídne rozlišení 5 Mpix. Samozřejmostí je podpora duálních SIM a čtečka otisků prstů.

Tagy: