Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Teclast F6 Pro vs. One Mix Yoga Pocket vs. Chuwi Lapbook Air – který vyberete?

PR článek
V poslední době k nám do Čech přichází stále více čínských notebooků za velice slušnou cenu. Vybrali jsme pro vás 3 v rozmezí od 350 do 450 USD. Čím vším své uživatele mohou mile překvapit?

Vybrané laptopy jsou všechny dostupné v českém skladu s rychlým způsobem doručení, který činí reálně něco okolo 4 – 6 dnů od objednávky. A teď si je pojďme detailněji představit.

Teclast F6 Pro

Tenhle zajímavý a líbivý model – vážící pouhopouhých 1,38 kg - ze stříbrné hliníkové slitiny nabízí velice osvěžující koktejl vlastností a funkcí. Posuďte sami.

 

Teclast F6 PRO sází na 13.3palcovou dotykovou IPS obrazovku otočnou až o 360 stupňů, procesor Intel Core M3-7Y30 s integrovaným grafickým čipem Intel HD Graphics 615, 8 GB paměti RAM a 128 GB SSD diskem pro svižný chod aplikací a operačního systému, který je již předinstalován ve formě Windows 10 Home. 

Potěší i čtečka otisků prstů a hned dva USB 3.0 porty, USB Type-C a microHDMI. Baterie by měla vydržet až 5 hodin. Akorát škoda, že není k dispozici podsvícená klávesnice. Drobný detail je i to, že audiokonektor si často spletete s napájecím – mají stejný průměr, ale což, pohodu práce s laptopem to rozhodně zase nekazí.

One Mix Yoga Pocket

Všímaví už jistě tuší, že jde o další počin inspirovaný známou řadou Lenovo Yoga. To ale vůbec kapesnímu řešení One Mix Yoga Pocketu neubírá na nálepce šikovného a praktického hybrida (režimy – notebook, tablet, stan a stojánek) s dotykovou obrazovkou s možnostní otáčení o 360 stupňů. 7 – palcový IPS displej se pyšní FullHD rozlišením 1920x1200 pixelů a díky aktivnímu dotykovému stylusu rozezná přes cca 2 tisíce úrovní tlaku. S vahou o pouhých 515 gramech tablet pohodlněte přenesete i na delší vzdálenost, aniž by se vám svaly připomínaly. 

Výkon se opírá o čtyřjádrový procesor Intel Atom x5 – Z8350, 1.92 GHz, což na kancelářskou rutinu a internetové surfování bohatě stačí. 8 GB RAM je i na dnešní poměry stále nadstandardní výbavou, které svižnému chodu operačního systému Windows 10 Home jedině prospívá. Základní kapacitu 128 GB eMMC paměti si kdykoliv můžete rozšířit pomocí paměťové karty.

Potěší i to, že napříč malým rozměrům je laptop vybaven portem USB Type-C, USB Type A a microHDMI. Baterie by měla mít výdrž až 12 hodin práce. Tenhle laptop můžeme s klidem doporučit lidem, kteří jsou na cestách, neboli digitálním nomádům. Za tu cenu by šlo sice sehnat i 15palcový tablet s plnou klávesnicí, ale jistě už ne s tak přivětivým designovým řešením.

Chuwi Lapbook Air

Je tam cítit vliv designu MacBooku, ale zase jako i u výše popisovaného One Mixu to rozhodně není na škodu. A jaká že je specifikace celokovového na omak velmi kvalitně zpracovaného Chuwi Lapbook Airu?

14.1palcový displej s FullHD rozlišením a maximálním jasem 320 nitů dává naděje na realistické podání černé barvy. Zařízení pohání procesor Intel Celeron N3450 platformy Apollo Lake doplněný 8 GB paměti RAM v dual channelu a 128 GB eMMC 5.1 vnitřní paměti, k tomu je dostupný M.2 slot pro instalaci SSD 2242 disku.

Na bocích laptopu snadno najdete dva plnohodnotné USB 3.0 porty, HDMI port a čtečku karet. Operačním systémem je opět Windows 10 Home. U baterie výrobce uvádí až 7 – 8 hodin výkonu na jedno nabití. Oproti Teclastu F6 PRO je klávesnice podsvícená a váha je o chlup větší, ale skutečně jen o chlup – 1,7 kg.

Ale co nám v jeho případě nebylo moc sympatické? Chuwi jde velmi špatně otevřít za pomocí jedné ruky. Sice drobnost, ale přeci. Pokud ovšem hledáte něco na pořádné herní vyžití, tak tady se netrefíte do černého, hledáte-li ale přenosnost s kompaktností se slušným výkonem pro práci a zábavu, to už je potom jiná.

Čínské notebooky v přepočtu okolo 10 tisíc korun jsou poslední dobou na vzestupu a některé z nich umějí příjemně potěšit, když od nich samozřejmě nemáte přehnané herní či pracovní (stříhání filmů, a pod.) požadavky. Na zmíněných produktových stránkách Gearbestu je i fajn to, že expedice do Čech je vskutku v řádu dnů.

Tagy: