Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Tipy na Černý pátek: Otevřete dveře chytré domácnosti a elektromobilitě

PR článek
Černý pátek je tou nejlepší příležitostí k nákupu elektroniky. Ta se ovšem skloňuje s daleko více pojmy než jen notebooky, počítači, televizory nebo monitory. Brzy se píše rok 2019, a na dveře už doslova buší chytré domácnosti a elektromobilita. Tak jim konečně otevřete dveře.

Technologie už dávno nedržíme v rukou my, ale ony drží v rukou nás. Co ještě kdysi bylo možné jen ve filmech, nyní máme možnost konečně aplikovat v běžných domácnostech. Stojíme na přelomu roku, po kterém si už s těmito technologiemi budeme běžně tykat a zapomeneme zcela na doby, kdy jsme o nich pouze snili.

Černý pátek je přitom jak stvořený pro to, otevřít jim konečně dveře, okna a třeba i jiné skulinky. Internetový obchod Gearbest nabízí jednu z nejširších nabídek v oblasti vybavení do chytré domácnosti, elektromobility a dalších odvětvích, ve kterých lze spojit běžný život s technologiemi.

Mrkněte na výběr těchto čtyř tipů, popřípadě se podívejte do kompletní nabídky – určitě najdete něco, po čem vaše zdivo touží.

#1 Bezpečnostní kamera Lilliput-001

  • Slevový kupón: CA18112002

Chytrá domácnost začíná a končí u bezpečnosti. Tuto kameru vám bude závidět i městská infrastruktura a slečny se s ní budou mazlit. Na první pohled rozkošný prcek, ale v praxi jestřáb, kterému neunikne jediný pohyb. Vybaven je otočnou hlavou a pohybovým senzorem, aby se mohl na každého podezřelého urputně dívat a vše zaznamenávat bezdrátově do vašeho vybraného úložiště.

Infračervené senzory se postarají o noční vidění. Konečně zjistíte, kdo z rodiny podniká noční nálety na ledničku a krade vám jogurty. Díky integrovanému mikrofonu můžete na dotyčného dokonce zařvat, ať ho zase kouká vrátit zpátky. Umístění kamery je už ve vaší režii, ať už se rozhodnete monitorovat chodbu, garáž, kuchyň nebo třeba ložnici.

#2 Chytrá žárovka na dálkově ovládání

  • Slevový kupón GBBKPZE3W (40cm verze)
  • Slevový kupón GBBKPZE3WR (30cm verze) 

Každému vyhovuje trochu jiná teplota světla. Jenže běžné žárovky nabízejí pouze jeden režim, se kterým se zkrátka musí ostatní smířit. Chytré žárovky si ale přizpůsobíte kdykoliv, pomocí mobilní aplikace. Přes jednoduchý posuvník si navolíte intenzitu i teplotu, aby přesně vyhovovala vaším potřebám.

V noci už se nemusíte rozhodovat mezi černočernou tmou versus. oslepující září. Na mobilu si jednoduše nastavíte lehounký svit, který navodí tu správnou nerušivou atmosféru. Ať už k pracovním účelům, čtení nebo milostným radovánkám. A už se nebudete muset zvedat, jen abyste zhasnuli na chodbě nebo v kuchyni.

#3 Elektrický skútr Ninebot Segway

  • Žhavá nabídka, bez slevového kupónu

I z té nejchytřejší domácnosti musíme občas vylézt ven, do kruté reality. Nač se ale stresovat neustálými kolonami nebo opožděnou MHD, ve které nás nejsnáze nakazí nějaké kašlající individuum. Buďte pány svých vlastních přesunů, a neojíždějte si auto na trasách, které zvládnete na elektrickém skútru.

Elektrický skútr Ninebot má dojezdovou vzdálenost až 25 kilometrů, takže si bohatě vystačíte například na cesty z práce a do práce. V případě potřeby si jej můžete nabít prakticky kdekoliv, kde je k mání zásuvka.  

#4 DJI Mavic 2 Zoom RC Drone

  • Slevový kupón: GB1125M2Z (v hodnotě 6000 Kč)

Dnes už se nechodí ven sáňkovat a bobovat, ale létat s drony. Stejně se v tom zimním blátě rochnit nedá. Ať už máte děti, jste stále v duši mladý nebo zbožňujete panoramatické záběry, a toužíte natáčet videa z ptačí perspektivy, pak je nejvyšší čas si pořídit drona s videokamerou. Nač přitom troškařit, když je ve slevě rovnou model nejpopulárnější značky DJI.

DJI Mavic 2 Zoom je vybaven 12 Mpix kamerou schopnou pořizovat videozáznamy až o 4k rozlišení při 30 FPS. Zájemci o akčnější záběry mohou slevit z rozlišení k navýšení snímkové frekvenci na 60 FPS při rozlišení 2704x1520 nebo 120 FPS při standardním FullHD. Na taková videa budete rozhodně pyšní.

#5 Xiaomi Mi 8 Pro 4G

  • Žhavá nabídka, bez slevového kupónu

Smartphone sice nepatří přímo mezi zařízení do chytré domácnosti nebo elektromobility, ale jedná se o kousek technologie, se kterou se dnes staráte o každičký detail svého života. A vzhledem k tomu, že právě letošní vlajková loď společnosti Xiaomi se nachází v tak atraktivní slevě, nemohli jsme jej opomenout.

Xiaomi Mi 8 Pro pohání letošní trhač asfaltu, neboli osmijádrový procesor Snapdragon 845 taktovaný na frekvenci 2.8 GHz. Dále mu sekunduje 8 GB paměti RAM, se kterou si vystačíte ještě na mnoho let dopředu a která předčí v mnohém dokonce hranici, kterou jsme ještě donedávna mohli vídat u klasických počítačů. K nevíře, jaký výkon dnes již nosíme v kapse.

O precizní fotografie se stará duální fotoaparát o rozlišení 12.0 MP + 12.0 MP, kterému oponuje přední kamerka s neuvěřitelným rozlišením 20.0 MP. Samozřejmostí je podpora duálních SIM karet a nejnovější operační systém Android ve verzi 8.1.