Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Disc Tatoo

Yamaha F1
Tuto Yamahu, máme už v redakci 14 dnů a mnozí nás kamenujete, že recenze stále nikde. Ano, máte pravdu, že nám to trvá trochu déle, ale až se na ní nyní podívate, pochopíte proč. WIFT jí totiž pojal ve velkém stylu, a dovolím si tvrdit, že takovou recenzi jste opravdu ještě nečetli (a nejen u nás!). Ještě bych vám doporučil si před začátkem čtení dojít uvařit kávu (nebo čaj), bude to opravdu trošku delší ;-)

Tuhle (jak jsem již řekl) třešničku na dortu jsem si nechal na závěr. Už podle smyslu této nové funkce můžete očekávat pár obrázků, které ukazují, jak to vlastně funguje a co můžete od této funkce zhruba očekávat.

Nebudu to dlouho natahovat, něco mi říká, že chcete vidět ty obrázky :-). Takže začnu velmi rychle: Takto nějak vypadá grafický návrh (nebo projekt chcete-li) v Disc T@2 editoru (Pozn. Martin: ono je to na tom obrázku špatně vidět, ale ty obrázky k vypálení se po ploše nepohazují halabala. V síti je pro dobrou orientaci naznačen tvar CD, kde jsou tyto obrázky umístěny. A ještě jednu poznámku. Kdyby se vám zdálo, že vám nějak chybí nástroje pro práci s obrázky na ploše, zkuste pravé tlačítko myši.):

Nero Cover designer sloužící jako Disc T@2 Editor

A takhle pak vypadá výsledné CD:

Karty namalované na CD

Můžu vám rovnou říci, že vyfotit obrázek, který vypálila funkce Disc T@2 na CD je věc skutečně těžko řešitelná. Naštěstí mě napadlo vzít halogenovou lampičku mé poloslepé tchýně (no, berte to s rezervou :-) ) a CD náležitým způsobem nasvítit. Takže to smažené vejce uprostřed skutečně není smažené vejce, ale odraz lampy plus díra uprostřed CD (to je ten jakoby žloutek).

Následující obrázky už budou mít komentář pouze vestavěný, takže když nad nimi ještě před kliknutím podržíte myš, měl by se zobrazit.

Tak tohle CD asi komentář nepotřebuje :-)  Tohle je pokus nakreslit hromadu věcí na úplně prázdné CD. Schvá

Na zbylé místo na disku si můžete napsat třeba sériové číslo pro  Pokus kreslit na CD se zlatou barvou zespodu. Je to opravdu špat

Na zlatém CD pokus o tisk fotografie.  Logo CD-R serveru - naskenováno. Kliknutím zobrazíte detailní ro

Detail rozlišení Disc T@2 (Yamaha F1)

Kliknutím na tento obrázek uvidíte krásné kružnice, které dávají

U posledních skenovaných obrázků je při kliknutí na ně vidět rozlišení při kreslení Disc T@2. Kdosi mi řekl, že jsem to špatně naskenoval, takže vznikly ty domnělé detaily. Podívejte se ale vedle na vypálenou část, jak je krásně kulatá. Ty detaily je na CD možno při troše dobré vůle vidět pouhým okem. Nezapomeňte, že drážka pro data se počítá na mikrometry, zatímco čára, která vzniká s Disc T@2 má řádově desetinu milimetru! A tu vidět lze.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Yamaha F1 (44×24×44, IDE)

Neděle, 13 Srpen 2006 - 16:00 | Anonym | ...Yamaha F1 se nema rada s pridavny IDE radicem...
Středa, 12 Listopad 2003 - 21:01 | Anonym | Musim pouze souhlasit s chvalou na tuto...
Pondělí, 10 Listopad 2003 - 08:35 | Anonym | Jo, tak neco co je super se Vam uz nepovede...

Zobrazit diskusi